PORTAL PRESSUM

II ŽNLI: Derbi u kojem obije momčadi moraju biti zadovoljne, Moela nastavlja pobjednički niz

Nogomet
2018-10-06 04:24:27

Pet kola i petnaest bodova, to je trenutni saldo na kontu NK Moele. Ulazak novaka u novo prvenstvo kao iz snova. No oni koji manje poznaju stanje u NK Moeli mogli bi pomisliti da je sve to slučajno, ali ova klapa je već dugo na okupu. Spoj je to iskustva, mladosti i zrelosti momčadi.

NK Rabac je stigao u Umag kao trećeplasirana momčad. Došli su sa željom da odnesu bodove iz Umaga, bodove koje ih drže pri vrhu obzirom na dva kiksa (neriješeno protiv Mladosti RS i Poleta). No tako nisu mislili Umažani koji su odmah na početku utakmice pokazali da su oni ipak favoriti lige.

Trener Uzelac danas je na travnjak ponovo izašao s izmijenjenom momčadi u kojoj nije bilo stopera pouzdanog Fabijanića, kao niti Bruna Premužića kojeg je zamijenio Luka Čavarović i to jako dobro.

Koliko su Umažani bili dominantni u prvom dijelu govori podatak o desetak zicera koje su promašili kao i jedan jedanaesterac (Ivan Njoko Matošević).

Vratar gostiju Valner Radočaj bio je kao na streljani. Branio je sve što je išlo u okvir gola, a Matoševiću je uhvatio i penal. Radočaj je bio heroj sve do '45 minute kada je na Stojiću napravljen faul na dvadesetak metara iskosa s desne strane. Idealno mjesto za Ivana Matoševića koji je opalio pored zida jednu prizemnu "žabicu" koja se od mokrog travnjaka i siline šuta "otklizala" preko ruku Radočaja za vodstvo Moele 1:0.

Drugo poluvrijeme Umažani nastavljaju tamo gdje su stali u prvom dijelu. Ponovo su najaktivniji bočni napadači Bartolić i Čavarović koje "hrane" Uran i Stojić dubinskim loptama. Što se šansi tiče ponovavlja se prvo poluvrijeme a u prigodama za gol najčešće je Luka Čavarović koji je bio i ponajbolji igrač ove utakmice uz "ministra obrane" Aleksandra Uzelca.

Nakon što je trener Umažana Uzelac napravio sve izmjene tečnost u igri domaćina malo je opala a gosti su po prvi puta pokazali malo više odvažnosti da krenu prema golu Kolara računajući na onu staru poslovicu "Ako ne daš tada primaš". No svu agoniju oko pobjednika riješio je Tutmić nekoliko minuta prija kraja utakmice kada mu je Stojić vratio na dvadesetak metara povratnu loptu koju je on prizemnim udarcem pogodio lijevi donji ugao Radoćajevog gola za 2:0.

Vrijedna i zaslužena pobjeda nogometaša umaške Moele u igri u kojoj su (ponovo) pokazali da su za klasu bolji od protivnika. Tome govori i činjenica da Kristijan Kolar golman Moele nije imao niti jednu ozbiljniju intervenciju na utakmici i to je već druga utakmica na koju nije morao niti dolaziti.

Na kraju ovim rezultatom mogu biti zadovoljne obije momčadi. Umažani zbog pobjede, a gosti zbog rezultata od (samo) dva gola minusa.

Franjo Sabo
 

umag  tz umag
5portal     ProBiz - internet i marketing, Umag