PORTAL PRESSUM

Prvi bodovi su najslađi bodovi

Rukomet
2018-11-03 04:59:18

Rukometašice Umaga konačno su dobile protivnika "po mjeri". U Umagu su gostovale Osječanke, "susjede" na ljestvici 1. HŽRL.
Imperativ pobjede trebao nam je naznačiti jednu dobru i borbenu utakmicu, a bodove traže obije ekipe.
Do '7 minute utakmica je bila u egalu, a potom Umažanke uzimaju stvar u svoje ruke i iz minute u minutu povećavaju svoje vodstvo tako da je u '20 minuti na semaforu stajalo 11:6.

Bio je to trenutak da domaće igračice potpuno "razbiju" gošće iz Osijeka, ali tada na snagu stupa stara boljka Umažanki. Mala rotacija, umor, a sve to dovodi do grešaka, tako da su u samo nekoliko minuta nanizale par tehničkih grešaka koje su gošće iz Osijeka iskoristile i smanjile prednost. pak do kraja poluvremena Ana Jajčević i Tena Mataija "smiruju" gošće svojim golovima za odlazak na odmor s +4 gola razlike.
 
 
Drugo poluvrijeme "ista meta, isto odstojanje". Domaće igračice drže "pristojnu" razliku od 4-5 golova prednosti, a gošće svojom borbenošću uspijevaju povremeno smanjiti na -3 gola, ali dalje nije išlo.

Lucija Blašković, mlada Umaška golmanica imala je svoj dan. Dvocifreni broj obrana u pravom trenutku. Ana Jajčević, Nataša Miočinović i Lena Ljubić zabile su najviše u redovima domaćina.

Kod gošći iz Osijeka Ivana Zirn bila je najučinkovitija, dok su ostale golove podijelile ostale igračice..

Dva boda koje su uknjižile domaće igračice prvi su bodovi u ovoj novoj sezoni. Već sljedeća utakmica igra se u Bjelovaru.

Franjo Sabo
 
 
 
 
 

umag  tz umag
5portal     ProBiz - internet i marketing, Umag