PORTAL PRESSUM

2. ŽNLI: Lider 'zapeo' u Dajli

Nogomet
2018-11-03 06:21:29

U najavi ove utakmice između redova provlačila se sumnja u "sretan" ishod ove utakmice za Umažane. Naime, neminovno je da nakon serije dobrih rezultata mora doći i onaj jedan nepovoljan. To se je upravo danas dogodilo Moeli u Dajli.

Već u spomenutoj najavi bilo je naznačeno da je Dajla jedna nepredvidiva momčad satkana od dobrih pojedinaca koji, kada stave glavu na okup i dogovore se prije utakmice, mogu pobijediti svakoga

Ovo je svakako šok za momčad Moele, ali sada je na treneru Danijelu Uzelcu da održi mir i red u svlačionici, jer obično nakon jednog poraza postoji opasnost za novim, a onda slijedi stihija.

Očito je da su igrači Moele već unaprijed uknjižili bodove iz Dajle, pogotovo što je do sada Dajla imala problema oko ekipiranja momčadi, a da o održavanju treninga niti ne pričamo.

Prvo poluvrijeme u Dajli igralo se je neodlučeno 1:1.

Prvi gol su zabili domaćina preko Romana Peculića u '12 minuti, no slavlje domaćina nije dugo trajalo. Bruno Premužić je anulirao tu prednost samo četiri minute kasnije.

Na odmor se otišlo rezultatom 1:1.

Drugo poluvrijeme čekali smo na gol "dugih" 15 minuta, a tada ponovo Peculić zabija za novo vodstvo domaćina.

Gosti iz Umaga opsjedaju gol Renya Rabaka ali bez uspjeha. Uzelac je sve karte bacio u napad a time otvorio frontu za kontranapad Dajle.

U sudačkoj nadoknadi Dajla stavlja točku na I golom Emila Zubina za veliku pobjedu Dajle nad "vječitim" rivalom Moelom kojoj je to, nakon jednog remija, prvi poraz u prvenstvu ali i gubitak pozicije br. 1 na ljestvici 2. ŽNLI.

Koliko je to bila teška utakmica govori nam i zapisnik delegata ove utakmice Jakoba Bičvića:
Zapažanje delegata (o organizaciji i događajima na utakmici)
Susret odigran po oblačnom vremenu. Domaćin osigurao odigravanje susreta u skladu s propozicijama (osim prijave javnog okupljanja). Svi upisani igrači kao i ostali članovi vodstva ekipa imali važeće iskaznice i licence. Domaća ekipa pregledana od strane spec. medicine rada, a gostujuća ekipa od strane spec. medicine rada i sporta. Prije početka izvršena identifikacija. Ekipe vodili prijavljeni treneri u zapisniku. Susret žustar, s puno bespotrebnog prigovaranja s obje strane. Susret težak za suđenje. Liječnička intervencija bila je više puta, a igrač kod domaće ekipe s brojem 20 napustio teren u 23. minuti., Ozljeda bedrenog mišića lijeve noge, a kod gostujuće ekipe, igrač s brojem 8 u 36. minuti, ozljeda lijevog koljena, te broj 3 u 90. +2. minuti, ozljeda lijevog koljena. (Bez duela). Na kraju susreta svi mirno uz sportski pozdrav napustili teren. Sudačka trojka korektna. Predstavnik gostiju izjavio da su podmireni troškovi u prošlom kolu, potvrdu nema.

Suci ove utakmice bili su:
Jakov Barun (Nova Vas) - glavni sudac
Miler Terzić - 1. pomoćnik
Perica Nikolić - 2. pomoćnik

Franjo Sabo
 

umag  tz umag
5portal     ProBiz - internet i marketing, Umag