PORTAL PRESSUM

Utakmica za pamćenje u kojoj je pobijedio prvak

Rukomet
2018-11-03 08:33:03

Igrati protiv momčadi Dubrave, treće ekipe po kvaliteti u Premier ligi, zadovoljstvo je za svakoga rukometaša pogotovo kada na klupi sjedi veličina jednoga Vlade Šole, zlatnog člana Hrvatske rukometne reprezentacije, golmana čije nam se obrne još vrte ispred očiju.

Momčad Dubrave je već nekoliko godina u vrhu hrvatskog rukometa s toga pozicija br. 1., na ljestvici Premier lige na kojoj se nalaze Umažani, još je ljepša.

Dvorana u Stella Marisu bila e dupkom ispunjena ove večeri. I Limena glazba iz Babića dala je svoj doprinos, a utakmica prava, muška, brza i zanimljiva. I suci su br. 1 Gubica i Milošević, najbolji sudački par u državi.

Prvo poluvrijeme gosti iz Dubrave vodili su samo u dva navrata. U trećoj i četvrtoj minuti s golom prednosti, a onda Umažani preuzimaju palicu i do kraja prvog poluvremena konstantno su u vodstvu od nekoliko golova prednosti, a najveća prednost je u '28 minuti 19:11.

STATISTIKA PRVOG POLUVREMENA
 

Drugo poluvrijeme gledamo dominaciju domaćih igrača koji drže visoku razliku do polovine drugog poluvremena, a onda Dubrava mic po mic smanjuje vodstvo domaćina i u finiš utakmice imamo laganu dramu. Naime u '59 minuti gosti smanjuju na samo dva gola prednosti 32:30 i onda kada imaju napad za "samo" minus jedan gol, njihova klupa pravi tehničku greški i na inicijativu delegata sudački par im dodjeljuje 2 minute kazne i oduzima im loptu. U zadnjem napadu, danas izvrsni Jan Koler atraktivno zabija za 33:30 nakon čega je nastupila erupcija oduševljenja u dvorani i "pakla" je pjesma i ples uz Limenu glazbu.

Na kraju treba reći da su Umažani zasluženo pobijedili u ovoj utakmici na krilima obrana Blaža Vončine 14/42, golovima Tomislava Severca 12/16, Bošnjaka 6/8 i Maršana 6/12, Horozovića 3/3, Buvinića 4/6.

Umažane već u subotu čeka nova utakmica puna naboja i to ona u Labinu.

Franjo Sabo

STATISTKA UTAKMICE
 
 
 
 

umag  tz umag
5portal     ProBiz - internet i marketing, Umag