PORTAL PRESSUM

Istarski derbi u kojem treba da pobijedi rukomet

Umag
2018-11-24 10:44:12

Večeras (subota 24.11.) u Poreču se igra istarski derbi u sklopu 9. kola Premier lige u kojem gostuju susjedi iz Umaga. Utakmica je to koja oduvijek izaziva puno natjecateljskog naboja.

Gosti iz Umaga dobro stoje na ljestvici i drže drugu poziciju sa samo bodom zaostatka iza vodeće Dubrave, a bodom prednosti ispred trećeplasiranih Sesveta.

Dobar ulazak u sezonu rezultat je odličnih ljetnih priprema ali i igračkog kadra koji je ovoga ljeta doživio velike promjene što se odlazaka i dolazaka tiče ali ono što je ostalo (i došlo) odradilo je ovaj dio jesenskog dijela bez zamjerke.
No ipak, trener Umažana Boris Lisica već se pomalo suočava sa "manjkom" igrača s klupe, a još ne daje dovoljno prostora mladim snagama da preuzmu rizik dužeg boravka na parketu.Što je iz kuta trenera razumljivo. Pamte se pobjede i rezultati.
Ipak povrede pomalo uzimaju svoj danak. Marin Sinčić nije u momčadi već dva kola i to se svakako osjeti iako ga je odlično zamijenio mladi Gabrijel Buvinić koji je "utrpao" Zametu devet golova s desnog krila (iako je njegova pozicija na lijevom krilu).
Svaka nova povreda igrača iz udarne postave stvorila bi Lisici probleme, pogotovo ona "udarna" trojka Bošnjak, Severec i Maršan.
No bez Maršana, kako saznajemo, ostajemo već nakon 15.12. kada će Umažani odigrati posljednje 13. kolo jeseni. Josip "Đani" Maršan novi je član PPD Zagreba i prema informacijama kojima raspolažemo već je stavio svoj potpis na ugovor s Zagrepčanima.

Večerašnja utakmica u Poreču trebala bi da bude nastavak uspješnih igara u prvih šest kola u koliko se želi držati priključak vodećoj Dubravi.

Dok je momčad Umaga u posljednja tri kola imala po jedan znak (1X0), za to vrijeme Porečani se dižu iz kola u kolo.

Porečani igraju ovu sezonu sa zanimljivim skorom. Pobjeđuju (ili gube) svaku drugu utakmicu, a što je znakovito, uspješniji su u gostima nego na svom parketu. Ali niz od dvije pobjede (Spačva i Rudan Labin) i poraz od Zameta stavlja ih na četvrtu poziciju na ljestvici koja je ipak za respekt.

Koliko Umažani ovise o raspoloženju i zdravstvenom stanju udarnih igrača, toliko Porečani ovise o igranju (ili ne igranju) Vedrana Mataije. Bilo je to očito i na nekim utakmicama na kojima Mataija nije igrao. Momčad bez njega nije "prava". No nije Poeč samo Mataija, tu su i Thoss, Rađaković i Perić, igrači koji već duže vrijeme igraju zajedno, kao i golman Karić, mlađahni Filipović se iskazao u prošlom kolu kao vrsni golgeter, a svi oni čine jednu kompaktnu cjelinu.

Derbi u kojem obije ekipe znaju sve jedna o drugoj i samo dobra igra, trenersko nadmudrivanje određuju gdje će i na koji konto večerašnji bodovi.

Utakmica RK Poreč - MRK Umag igra se u dvorani "Veli Jože" u Poreču s početkom u 19:00 sati

Franjo Sabo

 
Foto naslovnice: Mijat Gavran


 
 
 
 
 
 

umag  tz umag
5portal     ProBiz - internet i marketing, Umag