PORTAL PRESSUM

3. ŽNLI SJEVER: Pobjede vodeće petorke, prekid utakmice, nelogičnosti oko sudačkih postava

Umag
2018-11-25 11:42:54

Odigrano je kolo na rubu regularnosti, a vodeća petorka pobjedama je zadržala isti raspored na ljestvici. Sada je već očito da su svi jedva čekali da ovaj jesenji dio prvenstva završi.

Na terenima je sve manje igrača, ali i sudaca. Ovo kolo bilježimo kuriozitet da su na utakmici u Umagu sudila dva suca. Dok je derbi susret u Sv. Mariji na Krasu sudio jedan sudac, ali zato u Marušićima i Livadama bila su tri suca. Očita je procjena povjerenika za suđenje da su ove utakmice visokog rizika, a u Umaga manje rizična.

Sada je već očito da ova liga postaje čista komedija. Većina klubova je bez omladinskih pogona. Momčadi ne treniraju nego se okupe pred utakmicu, pa tko došao igra, a redovito na klupi su jedan do dva igrača (ako).

Sve je to vidljivo iz izvještaja s utakmica. Zanimljivo je kako su Galeb i Savudrija, većinu utakmica koje su izgubili, prvo poluvrijeme imali "dobar" rezultat, a onda slijedi nagli pad u drugom poluvremenu. To je očiti dokaz da igrači nemaju kondicije.
Iz razgovora s igračima, dolazimo do saznanja da od 12 ekipa lige sedam uopće ne trenira, a jedna ima samo jedan trening tjedno, a opće je poznato da nedostatak snage izaziva nervozu, a nervoza ekscese i nemoć.

Namjerno ne spominjemo prekid utakmice Savudrija - Višnjan koja je prekinuta zbog toga što je Savudrija ostala sa sedam igrača u polju (ostali su se povrijedili). (Izvješće delegata u izvještaju s utakmice).

 
 
REZULTATI 11. KOLO
 
 
LJESTVICA NAKON POSLJEDNJEG KOLA
 
 
IZVIJEŠĆA SA UTAKMICA:

NK MOMJAN 1947 - NK PETROVIJA  1:8 (0:5)
 
 

NK DINAMO - NK BUZET  6:0  (3:0)
 
 
 
 
NK SAVUDRIJA  - NK VIŠNJAN 1947  0:10  (0:5)
 
 
 
IZVIJEŠĆE DELEGATA O PREKIDU UTAKMICE:


 
 
 
NK UMAG MLADOST  - NK GROŽNJAN OPRTALJ  4:1  (1:1)
 
 
 
NK LIVADE - NK GALEB  3:3  (1:1)
 
 
NK MARUŠIĆI  - NK VIŽINADA  0:5  (0:2)