PORTAL PRESSUM

Predstava za djecu: Karolina u slovu O

Ostalo
2018-11-26 01:11:21

Predstava za djecu Karolina u slovu O Umjetničke organizacije CLOU, premijerno će biti izvedena u četvrtak, 29. 11. 2018.g. u dječjem odjelu Stribor – Gradska knjižnica Rijeka. Riječ je o  trećoj po redu predstavi projekta PhiloLab4Kids kojim se spaja kazalište i filozofija za djecu.

Uz prethodne dvije predstave PhiloLaba koje su nastale u suradnji s Gradskim lutkarskim kazalištem Rijeka -  Na čijem si ti planetu?, koja propituje odnos prema Drugom i drugačijem i Srećine cipele, koje propituju što je to sreća, lutkarska predstava Karolina u slovu O propituje što poezija jest i koja je njezina važnost.

Glavna junakinja je jedna obično neobična djevojčica koja jednog jutra uviđa da svijetu počinju nedostajati boje. Kreće u avanturu sa svojom novom prijateljicom, mravicom Rigobertom, ne bi li spasila svijet od bezbojnosti. Na putu susreće Paca Perica, mravojeda vegetarijanca, i don Kaktusa, mudraca poznatog po svojim šarenim bodljama, koji joj otkrivaju da se tajno ljekovito sredstvo protiv bezbojnost skriva u Poeziji.

Likove i priču izmaštao je i natipkao kolumbijski pisac i pjesnik Anatael Garay, vizualno ih je osmislila i oblikovala kiparica i kreatorica lutaka Andreja Jandrečić, a Leo Kirinčić svojim je digitalnim kistom nanio boje na plakat. Karolinin svijet uprizorit će i odglumiti Valentina Lončarić i Nina Sabo, koje će se nakon predstave upustiti u malu filozofsku diskusiju s gledateljima.


Projekt su podržali: Ministarstvo kulture Republike Hrvatske i Ured za kulturu Grada Rijeke.
 
 
 
 
 
 
 

umag  tz umag
5portal     ProBiz - internet i marketing, Umag