PORTAL PRESSUM

Moela pobjedom u Plominu potvrdila jesenski naslov 2. ŽNLI

Nogomet
2018-12-02 02:43:07

Svaka ozbiljna momčad svoje gostovanje u Plominu označava crvenom bojom. Tako je i danas momčad Moele otputovala u Plomin znajući da će to biti teška utakmica.

Pogled na popis igrača nam govori da trener Moele Danijel Uzelac više nema tako komfornu situaciju kao na početku prvenstva. Na gostovanje u Plomin odazvalo se je "samo" 14 igrača, broj na koji nismo navikli vidjeti u protokolu. Ali to je očekivano stanje kada u jednom amaterskom klubu ima toliko veliki broj igrača gotovo iste kvalitete. Očito je da su neki povrijeđeni a neki uvrijeđeni. Sva sreća pa se jesenski dio završava ovim kolom, a Uzelac je ispunio sva nadanja u potpunosti i sada se mirno može spremati za proljeće.

Današnja pobjeda u Plominu potvrda je da je Moela ove jeseni igrala najbolji nogomet u 2. ŽNLI. Poraz u Dajli i remi u Snašićima samo su dio (očekivanih) slabosti u momčadi, ali i činjenica da nisu ostavile traga na ekipu što znači da u Moeli igraju momci s puno utakmica u nogama i znaju da su takvi trenutci neminovni.

Moela je ove jeseni igrala napadački nogomet. Imala odlične veznjake, a golgeteri tipa Premužića, Brombare, Čavarovića i legendarnog Matoševića samo su potvrđivali kvalitetu.

Iako je drugi dio prvenstva (zbog ozljede) Boško Radić proveo na klupi i ulazio samo kada je to bilo neophodno, njegov doprinos je nemjerljiv. Često ga se čulo kako s klupe bodri i daje savjete igračima na terenu. Kako i ne bi. Iza njega je više od 30 godina provedenih u kopačkama.

I na današnjoj utakmici Radić je pokazao (unatoč godinama) da mu je gol u krvi. I danas se našao u "mrtvoj" prilici u samom finišu utakmice pucajući u golmana, ali ništa čudno. Prije njega su to činili i Premužić u '43 i Brombara u '45 minuti.

Ipak, za razliku od Radića i Brombara (za 1:0) i Premužić (za 1:2) su se iskupili te svojim golovima proslavili naslov prvaka jeseni u 2. ŽNLI.

Franjo Sabo

Izvjestitelj iz Plomina: Fanko Raca
 
 
 
 
IZVJEŠTAJ S 2. ŽNLI - ISTRASPORT
 
Posljednje jesensko kolo otvorili su Brtonigla NV i Dajla. Nervozna utakmica s dva crvena kartona okončana je pobjedom gostiju. Ivan Prpić (2), Emil Zubin i Matteo Celić bili su strijelci za Dajlu, a na 1:2 je za domaćina smanjio Elvis Martinović. Do kraja susreta “pocrvenili” su spomenuti Celić za goste i Erik Brečević za domaćina.

Izvještaj s nedjeljnih utakmica treba započeti iz Plomin Luke gdje je Moela golovima Elvia Brombare i Bruna Premužića osigurala jesenski naslov, a za domaćina strijelac je bio Nino Demarin.

Na Vinežu rijetko vidljiva golijada. Uz „hattrick“ Andreja Miletića, preostali gol za Iskru postigao je Fatos Hoxha, a za Snašićane su precizni bili Marko Mikleuš (2), Nikola Bučić i Bojan Popović. Iskra je povela 1:0, a Polet je imao 1:3 i 2:4, ali do kraja nisu izdržali pa je okončano remijem.

U Raši je Goran Barat načeo mrežu Rapčana nakon čega su za goste Vedran Vlačić i Saša Lešković preokrenuli na 1:2. Nermin Krasnići pogodio je za egal u 45. minuti, a pobjedu Rapcu donio je Denis Džekić u četvrtoj minuti nastavka.

Kaštelirci su upisali drugu pobjedu zaredom. Na Valkanama su Dalibor Peričić i Petar Benčić pogodili za preokret protiv Pule ICI koju je u vodstvo doveo Adrian Agaj. Na Kunfinu je domaćin glatko slavio protiv tarske Istre, a strijelci za momčad Agrona Barlecaja bili su Laurent Kastrati (2), Filippo Stojanovski i Anton Matošević. Susret Muntića i Šišana još nije unesen u COMET sustav.

umag  tz umag
5portal     ProBiz - internet i marketing, Umag