PORTAL PRESSUM

Kolumna Dragan Purišić: Nova zajednica

Kolumna Dragan Purišić
2018-12-05 03:52:59

Kada bi djecu danas upitali je li pas član obitelji, većina bi odgovorila potvrdno.
Uostalom, imaju pravo. Pošto ga mnogi imaju te dobiva ljubavi koliko i svaki drugi član obitelji, onda je to to. Red bi bi bio da se takva zajednica i ozakoni.

Jeftinije bismo prošli da se istovremeno, u paketu, ozakoni posvajanje djece u istospolne brakove kao i definiranje pasa, mačaka i dr. životinja kao članove obitelji (treba samo odrediti koliko najviše vrsta i koliko jedinki iz svake vrste smije pripadati jednoj obitelji).

Sjedim u autu na benzinskoj postaji i pogledavam prema susjednom vozilu. Gadno sam se prevario. Pomislih da su njih dvije u istospolnoj zajednici, ali to su majka i kćer! Jedna od najbrojnijih novonastalih zajednica. Naravno, i pas je tu. Žao mi ih je što imaju kvalitetnu odjeću i dobar auto i nisu kao većina svijeta. Netko kaže da je to opasno. Ne mislim na vožnju sa kćeri i psom nego na ono što je bilo prije toga. Čovjek kojega je otjerala kao psa zamijenio je pas prema kojemu se ona sada vlada kao prema čovjeku, a kći nema potrebe tražiti niti psa niti čovjeka jer već ima psa-čovjeka.

Što uraditi? Možda novom naraštaju mladića savjetovati da u startu ne prihvate djevojčin prijedlog da imaju psa. Kao prvo, to je dobar test koji će pokazati žele li ostati uz njega, kao drugo, izbjeći će služenje vođenja psa na uzici tako da mu se s brojem ostvarenih koraka u šetnji smanjuju sva prava. Možda nije dobro drugima savjetovati kako da idu lakšim putem?

Dragan Purišić

umag  tz umag
5portal     ProBiz - internet i marketing, Umag