PORTAL PRESSUM

Kolumna Sabotaža: Cimer fraj, meni piši odmah draj

Kolumna - Sabotaža: Franjo Sabo
2018-12-14 01:06:06

Kako godine lete, a ona jebena zastavica sve se više savija, a kada se ona savije i padne onda si madrknuo. Znao je govoriti moj ujak, pokoj mu duši, koji je opandrknuo sa šezdeset i nešto.

Valjda i ove društvene mreže izbacuju mudrolije nekih mislilaca ciljano. Očito je filter napravljen prema godini proizvodnje.
Ovim mlađima stižu članci tipa: Kako pofukati nešto u sedam koraka! Kako zadovoljiti žensku a da je niti ne pipneš (valjda preko mobitela)! Kako upoznati tipa koji će ti dati (dojavljenu) kombinaciju za kladionicu! Itd.Mogao bih ja nabrajati naslove do besvijesti. Mladost je mladost.

Meni stižu članci o životnim mudrostima koje sam propustio, ali i o mudrostima koje nisam propustio. Obično su to članci na temu kako treba uživati u životu na vrijeme, a ne baviti se glupostima kao što je visok tlak, dijabetes, srčane mane, kolesterol. E pa sad. Što te mudrosti nisam čitao s trideset. Lako je ovim mladima. Oni to obave u sedam koraka, a ja sam morao pedalirati sedam kilometara i onda je bilo AKO???

Često znam slušati komentare ove mlađarije kako je nama bilo lako u našoj mladosti I slažem se s njima. Osim ovog dijela fukanja u sedam koraka. Tu su oni profitirali, ali i onog dijela o zadovoljavanju bez pipanja. E tu je njima lakše.
U našoj mladosti to je funkcioniralo ovako. Ti njoj napišeš ("prostačko",ljubavno) pismo koje putuje sedam dana. Onda ti ona odgovori nakon 14 dana. Naravno, na kraju pisma uz ono "Ljubi te i do smrti voli tvoja bla bla bla .... koja će ti biti vjerna do bla bla bla", pošalje ti poljubac usnama koje je "uvalila" u karmin (ruž za usne) crvene boje.
Nakon što se izuzbuđuješ čitajući "erotske" sadržaje pisma. Na kraju svoje usne lijepiš do besvijesti na njen karmin čiji ti se okus sviđa i pokušaš ga zadržati što duže na usnama unatoč čudnim pogledima familije. "Ženo je l' ovaj naš mali peder"? Otac bi se zabrinuo. Ali kako mu objasniti stvarno stanje erotskog kontakta s voljenom djevojkom.

Tako bi nama vrijeme prolazilo. Tjedni, mjeseci, godine, mladost. I onda nas starije pitaju gdje nam je prošla mladost? Kako sada da im ja objasnim da je prošla u lizanju erotskih pisama. I tako već za mene govore da sam pomalo čudan zadnjih godina.

Danas ima toliko načina da se u sekundi vide putem ovih pizdarije koje su im dostupne. Ona tamo, on tu. I udri po seksu kako kome paše. Vjerujte mi, znam iz prve ruke. Imam ja jednog prijatelja koji tako svake večeri kontaktira sa svojom ženom u drugoj sobi. Jedina razlika je što danas moraš imati veći komfor u kući. Najmanje dvije sobe ako nećeš da netko završi u špajzi ili kupatilu.

Što se tiče ovih sedam koraka i sedam kilometara, tu smo mi bili u prednosti. Pedaliraš biciklom sedam kilometara tamo i sedam nazad. Bilo seksa ili ne bilo, ti uživaš u prirodi. Promatraš floru i faunu. Usavršavaš biologiju na više načina. A u školi same petice iz društvenih predmeta.

Pitam se ima li ova mularija danas uopće biologiju u školi?

U naše vrijeme učili smo na tim satima npr. kako zakitati staklo na prozoru. Kitalo se kitom. I mi bi znali čemu služi kit. A ovi mulci danas, kada im spomeneš npr. silikon. Njih to odmah asocira na sise, guzu i još neke druge dijelove ženskog tijela. Nikada im ne bi palo na pamet da silikon služi i za neke druge stvari u kućanstvu. No da ne ulazim dublje u tu problematiku. Tehnika je napredovala ali u korist žena. Mi muški nikako da dođemo na red od njih.
Recimo, gips je oduvijek bio gips i sto godina se njegova namjena nije promijenila niti se itko pozabavio da ovu imenicu muškog roda prilagodi muškima pa da i mi muški malo profitiramo. Ono, kada kažeš gips, a on te odmah asocira na "tvrdoću".

Tako bih ja mogao nabrajati još puno logično nelogičnih stvari koje su se desile od naše mladosti pa sve do ove starosti ali jedno je očito. Mi smo ipak sretniji. Mi znamo što nam se izdogađalo za razliku od ovih mladih, koji tek to trebaju da saznaju. A kako ih je krenulo, ne piše im se dobro.

No nije sve tako crno. Oni su puni humora ili gluposti. Vrag bi ga znao.

Neki sam se dan slatko nasmijao. Jedan oglas, jedan mulac je skratio da ne bi pisao litanije kako iznajmljuje sobu. CIMER FRAJ. Odmah je slijedila reakcija drugog poduzetnog klinca: MENI PIŠI ODMAH DRAJ.
Logično. Čim je nešto fraj zašto ne bi uzeo odmah draj. Poduzetno. Jednu zadrži, dvije proda, a ovu jednu čuva za "crne dane" kad baba mandrkne.

A znate li kada baba spava otvorenih očiju? U dane kada primi penziju!

Ajd živi mi i zdravi bili. Odoh ja malo prolistati oglase. Možda se je po pitanju gipsa nešto promijenilo u međuvremenu.

Hahaha, CIMER FRAJ, MENI PIŠI ODMAH DRAJ, dobraaa.

Franjo Sabo - Sabotaža

umag  tz umag
5portal     ProBiz - internet i marketing, Umag
On Sir Richard Francis Burton`s Trail - Atlas Rabac