PORTAL PRESSUM

Kolumna Sabotaža: Svaka revolucija 'jede' svoje penzionere, zar ne?

Kolumna - Sabotaža: Franjo Sabo
2018-12-19 10:06:59

Gledam na telki, sve se nešto u svijetu prosvjeduje. Oblače se neki žuti prsluci. Razbija, pale kontejneri i automobili. Traže se prava i reforme. Lud narod na čisto. Nisam za to.
Razbijaju aute sirotinje. Pale kontejnere u koje se stavlja smeće. Lupaju stakla i kradu robu iz trgovina.
Sve to daje na znanje da te prosvjede organiziraju diletanti. Ok. To što sam opisao dešava se u Francuskoj, ali sada i kod nas pokušavaju kopirati "Francuze", ali ne ide pa ne ide.

Nedavno su i u Rumunjskoj bili prosvjedi. Kažu mediji da se okupilo sto tisuća Rumunja iz diaspore. Netko je odmah povikao "Ajmo i mi tako". Ali su ga odmah poklopili. "Pa gdje da mi nafatamo sto tisuća Rumunja"?

Onda su se po medijima počeli naslikavati neki mladi derani koji prave selfije iz kafića. Piju jutarnju kavicu u dva popodne i pričaju kako im je dosta svega. Ovaj jedan se žali kako sa skoro trideset godina koje je sakupio nema ni dana radnog staža. Kaže da bi on radio ali tko će paziti na babu koja prima boračku penziju, a u Irsku mu se baš i ne ide. Kaže, loša klima.

Ma razumijem ja njega. Nešto gledam ovu moju. Jebla ju majka, a lijepo sam joj govorio. Odi i ti malo ratovati. Možda te i (malo) rane. Dobičeš invalidsku, a ako te i ne rane, uvijek se možeš porezati na konzervu od mesnog nareska. Pa i to je rana.

Gledam kako su svi nešto ljuti i drčni. Evo prošli vikend i oni bi nešto kao kopirali ove sa "žutim prslucima". Kad ono, skupila ih se (netegnuta) stoja.

Kaže jedan deran u izvještaju novinarke, koja se smrznula očekujući gužvu i frku, kako je mladima dosta svega i da žele promjene. Ne zna on baš koje, ali promjene svakako. Dobro, sjetio se je on da treba penzionerima povečati penzije. Pa ne može on više živjeti od materine penzije. Dok ona poplaća režije i kupi nešto za jesti, njemu ne ostane ništa. Pa zar je on za to išao na fakultet?

Drugi kaže kako mladi trebaju preuzeti stvar u svoje ruke. Na kraju krajeva oni su se za to i školovali.

Ova Bolonja je jedno čudo. Imamo više magistara i doktora po glavi stanovnika od ijedne države na svijetu. Mladi, pametni,obrazovani. Ali? Uvijek postoji ono ALI?

"Preuzeti stvar u svoje ruke", znači preuzeti vlast od ovih "starih" fosila koji su žilavi i ne daju se smijeniti. Znači treba organizirati revoluciju. Ali za revoluciju treba napraviti puno predradnji. Što znači, treba pokrenuti mase. Organizirati prosvjede. Razbiti nekome pičku. Okrenuti (korumpirane) medije na svoju stranu.
E,to im baš i ne ide.

Po ovome što su do sada uradili, njihov krajnji domet je organizacija neke školske priredbe na kojoj je publika zajamčena (pod moraš). Već organizacija nekog eventa malo širih razmjera završava kao fijasko. Najbolje im očito ide organizacija prosvjeda preko društvenih mreža s kauča. Kada bi se brojali lajkovi i komentari, revolucija bi bila svaki dan po nekoliko puta dnevno.

Kada bi mene kao stručnjaka, s puno utakmicama u nogama priupitali za savjet, ja bih im znao objasniti kako se to radi. Na kraju krajeva. U mojoj kartici UDBE je pisalo. "Uspješan je u manipuliranju i deklariran je kao uspješan pokretač masa". E kada je to UDBA napisala, to znači da je tako.

Dakle. Za uspješnu organizaciju prosvjeda treba napraviti i određene predradnje. Znači, znati kako okupiti mase. Prvi korak je osigurati logistiku.

Prvo. Obići povjerljivog mesara i osigurati oko 500 kg mljevenog mesa za ćevape ili kobase. Zašto ćevape i kobase? Jednostavno zbog troškova.
Svaki mesar koji drži do sebe ima u podrumu nekoliko škrinja sa žlundrama i mesom koje je već malo "povuklo" ali još je za upotrebu s kratkim rokom.
Zašto ćevapi ili kobase. Pa zato što se u takvo meso pojačaju začini da "ubiju" neugodan miris.
Od 500 kg nahrani se oko 4.000 ljudi. (Ne treba pretjerivati)

Zatim. Ako je ljeto osigurati pivo, a zimi vino. Vino je bolje i isplativije. Treba nabaviti ono loše i jeftino. I tako kuhanjem svako vino je isto. Natrpati šećera i klinčića, a dobro je i usipati koju litru čistog alkohola da "brže vata". Polupijani prosvjednici rade veće pizdarije. A i vode za razrijeđivanje ima u pipi.
Tu svakako treba misliti i na one koji su se manili alkohola. Ti su najgori. Za njih obavezno nabaviti sok na razređivanje (sirup). I tu se da malo jače razrijediti. Čisto radi dijabetesa.

Znači prve najbitnije predradnje su obavljene.

Sada još treba osmisliti kako u sve uklopiti partizane, četnike, ustaše, pedere i lezbijke.

Kada se sve te predradnje poslože, e tada samo treba odlučiti zbog koga i čega se prosvjeduje i diže revolucija.

Tu je još važno pažnju usmjeriti na penzionere. Tamo gdje je ića i pića njih ne nedostaje. Samo treba paziti da ima dovoljan broj wc-a. Naime oni moraju često na pišanje. A i letaka treba za njih dovoljan broj. Oni često zaborave zašto su došli pa im treba podsjetnik.

Obaveznu odrediti koji su to rekviziti s kojima će se prosvjedovti. Za početak prepoznatljive majice neodređene boje (čisto da se netko ne bi prepoznao u njoj). Naravno, svaki pravi organizator sam će nabaviti majice, štampati poruku i iste prodavati nekoliko puta skuplje.
Naći dobre (tajne) sponzore koji će sve to financirati i obećati im "pravi" status nakon rušenja ovih sada.
Tu ne treba brinuti. Pravi igrači uvijek igraju na nekoliko frontova. Njih nikada neće nedostajati, kao niti penzionera. Penzići su najčvršća karika cijele akcije. Njima samo treba dati da malo cugnu, nešto pojedu i obečati im veče penzije. Oni će vam jedini povjerovati. Pa oni već 70 godina slušaju tu priču i vjeruju u nju.
Ono što je najvažnije. Za razliku od djece, penzića će uvijek biti sve više i više.

Evo, ima tu posla. Nije da nema, ali bože moj SVAKA REVOLUCIJA 'JEDE' SVOJE PENZIONERE, ZAR NE.

Franjo Sabo - Sabotaža

umag  tz umag
5portal     ProBiz - internet i marketing, Umag
On Sir Richard Francis Burton`s Trail - Atlas Rabac