PORTAL PRESSUM

Umažanke večeras otvaraju 'proljetnu' rukometnu sezonu

Rukomet
2019-01-09 11:13:11

Odgođenom utakmicom 3. kola 1. HŽRL rukometašice Umaga otvaraju novu sezonu u 2019. godini. Prisjetimo se jesenskog kaosa. Prvo kolo Umažanke, zbog istupanja ekipe Pitomače iz lige, bile su slobodne. Drugo kolo protiv Zrinskog odgođeno je zbog vremenskih (ne)prilika, a 3. kolo s Trešnjevkom (na zahtjev Trešnjevke) odgođeno je zato što su dvije igračice Trešnjevke nastupale na Studentskim svjetskim igrama.

Puna tri tjedna Jakša Boglić i njegove igračice imali su za opsežnije pripreme ove jeseni ali ipak zaustavljene su na saldu od samo dva boda iz osam utakmica. Nekako ta računica je i postojala od samog početka prvenstva. Tih prvih osam kola igralo se je s protivnicama od kojih (realno) nije niti bilo moguće "uzeti" bodove
(Podravka, Sesvete, Zrinski, Dalmatinka, Lokomotiva, Bjelovar, Koka), ali sada Umažanke igraju tri utakmice za redom na svom parketu u Stella Marisu.
Večeras Trešnjevka, a potom već u subotu (12.01.) Zamet, a u 12. kolu Murvica. Tek s 13. kolom zaključit će se prvi dio natjecanja, a za Umažanke igra samo pobjeda na svim domaćim utakmicama u prvih 5 kola u novoj godini. Sve ostalo donosi stres "čupanja" prvoligaškog statusa.

Pogled na tablicu nam govori da nema neke bitnije razlike od šeste do trinaeste pozicije. Samo je bilo pitanje koliko će biti povoljan raspored. Umažanke su imale loš raspored i zbog toga su na dnu ljestvice i sada je vrijeme da to već večeras počnu mijenjati.

Igračkih promjena u ekipi nema izuzev odlaska druge golmanice Lene Đunđerović kojoj je ipak putovanje iz Đakova na utakmice bilo prenaporno. Sve ostale igračice su na raspolaganju treneru Bogliću pa i Azra Imamović koja je rekonvalescent (nakon operacije) i koja će se po potrebi uključivati u igru.

Lucija Blašković i Monika Pratljačić u ovoj zimskoj pauzi bile su pozvane u kamp kadetske reprezentacije. Od njih dvije se očekuje nastavak kontinuiteta dobrog rada nakon što su pohvaljene od strane izbornice.

Ana Jajčević je ponovo odlično zaključila prošlu godinu. Njen učinak je ponovo vrlo visok. Sedam golova po utakmici njen je prosjek u utakmicama s ekipama iz top pet u prvenstvu.

Koliko su dobro u ovoj pauzi radile Umažanke, bit će vidljivo večeras u Stella Marisu kada će s početkom u 18:00 sati odmjeriti snage ŽRK Umag i RK Trešnjevka.

Franjo Sabo
 
 
 
U SUBOTU 12.01.2019.g.
 

umag  tz umag
5portal     ProBiz - internet i marketing, Umag