PORTAL PRESSUM

Poraz koji ubrzo stiže na naplatu

Rukomet
2019-01-10 09:01:01

Poraz koji ubrzo stiže na naplatu, PRESSUM, SPORTNakon svake utakmice izvjestitelj bi morao prenijeti čitateljima viđeno, pa to sve začiniti nekim svojim osobnim komentarom. Obično se to radi odmah nakon utakmice kada su sjećanja još svježa, a emocije prisutne.
Ovaj izvjestitelj si je ipak uzeo malo više vremena iz razloga da bi sjećanja malo izblijedjela, a emocije se slegle. No to baš i ne ide tako lako.

Sport je zabava, zanimacija i razonoda širokih masa. Jedni plaćaju da bi gledali, drugi naplaćuju da bi ih se gledalo. Rekli bi "produžena ruka kazališta". S jedne strane publika, s druge strane "glumci".

Upravo jednu takvu predstavu gledali smo sinoć u dvorani "Stella Maris". Bila je to predstava neodređenog žanra, ali najbliže "tragikomediji".

Ovoga puta sva imena ostaviti ćemo po strani. Bez optuživanja, prozivanja, osim jednog imena.

Lucija Blašković, djevojka kojoj treba skinuti kapu.

Trešnjevka je više željela pobjedu i pobijedila je.

Umažanke su u utakmicu ušle nepripremljene, zbunjene, neorganizirane. A kada su im gošće (nekoliko puta) ponudile pobjedu, one su to galantno odbile.

U subotu je nova utakmica s protivnikom istoga ranga. Zamet iz Rijeke stiže u Umag, a i njima "gori" kao i Umažankama. Jedina razlika u odnosu na sinoćnju utakmicu je ta da na klupi Zameta sjedi Adrijana Prosenjak bivša trenerica Umaga koja o Umagu zna sve, a njena priprema utakmice je poznata.

U koliko u subotu Umažanke ne uskoče u zadnji vagon vlaka zvanog 1. liga, polako mogu pakirati kofere i na nekom drugom peronu čekati neki novi vlak zvan 2. liga.

Sinoć se u dvorani pronio glas da je uprava angažirala novu golmanicu (iz Slovenije) koja bi već protiv Zameta trebala biti predstavljena Umaškoj publici.
"Zanimljiva igra maloga tigra".

Obično naglašavam da statistika govori sve. Po prvi puta to moram demantirati. S ove utakmice nećete ništa iščitati gledajući statistiku.

Franjo Sabo
 
 
 

LJESTVICA
 
 
PAROVI 11. KOLO
 

umag  tz umag
5portal     ProBiz - internet i marketing, Umag