PORTAL PRESSUM

ŽRK Umag: Težak poraz Riječanki u Umagu

Rukomet
2019-01-12 07:54:55

Nakon debakla u tjednu koji je iza nas, umaške rukometašice očito su shvatile što dobivaju a što gube eventualnim porazom od Zameta.
Sam ulazak u utakmicu dao je nagovijestiti da su iza njih noći s malo spavanja i puno razmišljanja. Već na zagrijavanju bilo je vidljivo da jedva čekaju da suci daju znak za početak utakmice.

zamke
 
Furiozan početak i ulazak u utakmicu domaćih igračica "tjera" gostujuću trenericu Adrijanu prosenjak da pri rezultatu 4:2 u '7 minuti zove time out. Bio je to predosjećaj iskusne trenerice da se sprema tornado i minutom odmora htjela je izbaciti Umažanke iz ritma.

To kao da je razbjesnilo domaće igračice koje neumoljivo "buše" mrežu nemoćne Elle Toskić koja je cijelu utakmicu zaključila sa samo dvije obrane.

Napad Umažanki bio je i u ovoj utakmici vrlo učinkovit, ali ono što treba pohvaliti to je agresivna obrana koja je jedini recept da "zakrpi" nedostatak kvalitetnog igranja obrane.

Jakša Boglić, trener Umažanki se kockao i pogodio. Zgusnio je srednje redove, a dao prostor krilima s kojih su gošće bili neefikasne.
Od 20-30. minute Umažanke stvaraju razliku za komfornih +9 golova prednosti i rezultatom 17:8 odlaze na odmor.

Drugo poluvrijeme nastavljaju Lavice u ritmu iz prvoga poluvremena i nastavljaju "trpati" mrežu Patricije Hren koja je smijenila Toskić na golu Zameta.

S druge strane umaška golmanica Lucija Blašković sve više osvaja simpatije domaće publike. Njene obrane nisu ni bravurozne ni atraktivne. Njene obrane su pravovremene. Obrane koje stvaraju prednost i razliku.
Domaćoj publici predstavilo se i novo umaško pojačanje golmanica Ajda Zubak koja je toplim aplauzom pozdravljena od strane publike koja joj je poželjela puno dobrih obrana u novom klubu.

Do kraja utakmice Jakša Boglić nakon dugo vremena dao je priliku svim igračicama da nastupe večeras.

Nakon večerašnje utakmice, a prije još jedne (kvalifikacione) utakmice koja se ponovo igra na domaćem parketu u Umagu kada gostuje ekipa Murvice, na Bogliću je da napravi dubinsku procjenu koje igračice je "dobio", a koje "izgubio" jer u nastavku sve moraju biti na 120%.

Krajnji rezultat 34:20 i visoka pobjeda Umažanki upravo je odraz zajedništva i izražene želje za pobjedom koju su večeras prezentirale sve igračice.
 
 
 
OSTALI REZULTATI KOLA
 
 
 
SLJEDEĆE 12. KOLO
 
 

umag  tz umag
5portal     ProBiz - internet i marketing, Umag