PORTAL PRESSUM

Kolumna Sabotaža: Kad to kaže 'Tanja umjetne obrve novi profil'

Kolumna - Sabotaža: Franjo Sabo
2019-01-15 02:48:11

ichČitam kako je zavladala opća panika među psihijatrima. Kažu da imaju sve manje posla i da će morati, u koliko se nešto pod hitno ne promijeni, raditi prekvalifikaciju. Razumijem ja njih. Psihijatre ne treba ni Njemačka ni Irska. Imaju i oni dosta svojih prodavača magle. S toga prekvalifikacija je jedno dobro rješenje. Evo vidim fali knaufera. Miran, tih i samozatajan posao. Nikada ne znaš koliko je kvadrata majstor postavio jerbo oni imaju svoj izračun. Prozori, vrata, izbočine, udubine. Sve se to duplo računa. Sličan je izračun kao i na seansi kod psihijatra.

Kaže meni moj psihijatar: -"Nešto te nema zadnjih godina kod mene, da se i ti nisi preselio"?

Postiđeno sam spustio glavu. Svjestan sam i ja da sam ga izdao. Uskratio sam mu ja mojih 500 Kn koje je godinama svakoga mjeseca inkasirao od mene. Rekoh mu postiđeno: -"Jbg., jesam, priznajem, ali fejsbuk mi je nekako jeftiniji od tebe, a tamo sam među svojima i samo da znaš, osjeća se napredak u mom liječenju. Nekako mi se čini da su tamo veći stručnjaci od tebe. Evo na primjer. Neki dan čitam, a članak je digla TANJA UMJETNE OBRVE NOVI PROFIL, kako je za duševni mir dovoljno dnevno popiti pet šest rakijica. Ja isprobao i pali. A ti si mi samo "šibao" neke tablete od kojih mi se mantalo po cijeli dan. Dobro, manta se meni i od rakijica, ali nekako drugačije, toplo".

Nakon mojih čvrstih argumenata samo je spustio glavu. Pričaju mi kako su ga poslije viđali oko sveučilišta. Očito je i on shvatio da mu prekvalifikacija ne gine. Knauf ili pločice, njegova su budućnost.

Ova nova "kauč revolucija" je jedno čudo. Ležiš na kauču. Filozofiraš do milje volje. Pljuješ koga se sjetiš i imaš tisuću dvije sljedbenika. Dok sam išao kod psihijatra jedino me slijedila ova moja da ne bi zalutao u neku birtiju i zapio onih 500 Kn. A nakon terapije bio sam gluplji nego prije odlaska. Ništa ja tamo novoga nisam saznao.

Sada od kada je ova pošast društvenih mreža vidim i čujem svašta. Kako vidim današnje žene su bez celulita, ma koliko godina imale. Znam svakoga trenutka gdje su mi susjedi i prijatelji ali što je bitnije i neprijatelji. Tko ima ljubavnicu, a tko nema. Dobro, to sam znao i ranije samo mi je trebalo malo više vremena. Ima li koja nova uspaljenica. Čim ona stavi "Status veze" - Nisam u vezi, to automatski znači da bi ona neku vezu ali bez veze, što znači AKCIJA.

Ali da ne bi sve vuklo prema seksu (već mi ove moje čitateljice s gerijatrije zamjeraju), bavim se ja i nekim ozbiljnim temama.

Upravo pratim jednu važnu polemiku.

Tamo neki tip iz Banja Luke slavio kirvaj pa pozvao jarane na slavu. Sve se je to nekako poklopilo s pravoslavnim blagdanima. Očito je da sam ja jedini primijetio kako je on obični škrtac. Jednim udarcem (troškom) ubio je dvije muhe.
Al' narod ko narod. Zamjerili su ovom svom koji baš i nije njihov (Hrvat) jerbo su njega, kako kažu relevantni mediji, izabrali oni treći (muslimani), što je išao na ranije spomenuti kirvaj. Kao što to on ima ići na spomenuti kirvaj kada će tamo biti i neki likovi koji su pucali u ratu.

E sad. Ja razumijem ovoga Hrvata što su ga izabrali muslimani da ide kod ovog iz Banja Luke na kirvaj. Zna baja da će tu biti pečenja razne vrste. Pa baklave, urmašica, tufahija. A zna on da će biti i onih koji su pucali za vrijeme rata. E sada. Kad to staviš na vagu, jbg. pečenje je pečenje.

Ma sjedio je on u životu za stolom s mnogima koji su pucali za vrijeme rata, ali i onima koji su za to vrijeme "slagali strategiju budućnosti ovih naroda". Sjedio je on i s ozbiljnim generalima iz "Minhen bojne". Ruku na srce, oni jedini nisu pucali. Ali ako je birati, sjediti ili ne sjediti za stolom s pucačima dok se puši iz vrelog pečenja, e tu je stvar do karaktera pojedinca.

Narod ko narod. Tko bi njemu udovoljio.

U međuvremenu mi se javio i onaj moj psihijatar. Nakon prekvalifikacije otišao je i  on u Njemačku. Zove me sinoć sav uzbuđen. Rekoh u sebi, evo ga sklepao neku staru milfaču.
Toliko je bio uzbuđen tom Njemačkom da sam ga jedva razumio što priča.
Kaže mi kako je Njemačka prava zemlja ali ima glup narod do zla boga i da sada intenzivno uči Njemački da pokrene ponovo psihijatarsku praksu. Kaže , pacijenata ko u priči.
Govori mi kako to nisu one Švabe što dolaze kod nas na ljetovanje pa im mi uvalimo skušu pod zubatac ili kozice pod škampe. To su promućurni Švabe. Priča mi kako kod njih nema kada stavljaš knauf, ono, prozor, vrata, izbočenje, udubljenje. Koliko knaufa staviš, toliko naplatiš i šlus. Nema cjenkanja. Znaju s lovom i zato je i imaju, a kada je imaju, treba im uzeti.

Sav uzbuđen mi priča kako su za sve ostale stvari glupi. Pojma oni nemaju da smo mi popušili kupovinu aviona. Pojma nemaju da je onaj jedan naš, koji, kako pričaju i nije naš jer su ga izabrali muslimani, bio na kirbaju kod onog lika iz Banja Luke i tamo "prašio" po vrelom pečenju. Pojma oni nemaju tko su ustaše i četnici, jedino su čuli za partizane od svojih djedova. Kaže kako mnogi baš i nisu sigurni jeli ona njihova Angela muško ili žensko. Ništa to njih ne zanima.
Kod njih je jutros najveća vijest da je tamo neki Švedski reper noćas napravio neki kažin u hotelu u Stuttgartu. Kažu, čovjek popio gajbu piva i što im je čudno, sam ju je platio. Ne brine njih što je razlupao cijeli kat hotela. Njih zanima je li ludi Šved pio Njemačko pivo ili neko stranjsko. Ako je pio Njemačko, spremni su mu sve oprostiti. Ma Njemačka ti je to bajo moj. Ladni ko špricer.

Prvo što mi je palo na pamet, što bi bilo da je taj ludi Šved kod nas popio gajbu piva i razbio hotel, a nema mrtvih, a pivo Apatinsko. Ja mislim da bi ga (mediji) odmah osudili na jedno 100 godina teške robije ili mu odrezali dvije-tri smrtne kazne.

Imam ja tu još tema, nema da nema, ali ostavimo ih za sljedeću kolumnu.Od kada sam se riješio onog krvopije psihijatra, od tada sam "teži" za milju eura godišnje, a i nekako svijet gledam drugim očima kroz dno čaše zahvaljujući statusima mudrosti koje mi ulijevaju novu snagu i povjerenje.Koliko li je samo savjeta podijelila. Kako joj ne vjerovati kada nju prati na tisuće sljedbenika koji svojim mudrim komentarima iznose svoja bogata iskustva kao u sapunicama u kojoj su zavrzlame sastavni dio scenarija.
Prije nekoliko dana prolazim pored psihijatrije, a s prozora mi se obraća jedna djevojka: -" Joj kako si lijep i zgodan. Ja sam Tanja. Ti i ja bi baš bili lijep par. Ovako lijep, ti si sigurno neki glumac". Pogledao sam gore prema njoj i mislim si: "Nećeš ti zlato moje uskoro van".

Nije sve tako crno, KAD TO KAŽE 'TANJA UMJETNE OBRVE NOVI PROFIL'.

Franjo Sabo - Sabotaža

umag  tz umag
5portal     ProBiz - internet i marketing, Umag
On Sir Richard Francis Burton`s Trail - Atlas Rabac