PORTAL PRESSUM

Od subote 11. 'Umag Open' turnir u odbojci

Odbojka
2019-01-23 01:23:59

U subotu 26. siječnja 2019. sa početkom u 9 sati, u umaškim dvoranama u Osnovnoj školi Marije i Line te u dvorani u Stela Marisu, na 6 odbojkaških terena, održati će se 11. UMAG OPEN 2019.  Međunarodni Turnir u odbojci, u muškoj i ženskoj konkurenciji, koji organizira MOK UMAG-CPM UMAGO
Nakon prošlogodišnjeg rekordnog broja ekipa 53 ekipa (27 muških i 26 ženskih ekipa,) iz Italije, BiH, Slovenije i Hrvatske, ove godine očekujemo isto tako velik broj, (do sada je prijavljeno 50 ekipa). Po masovnosti ovo je trenutno jedan od najjačih i najveći turnir takve vrste u Hrvatskoj, te na prostorima bivše države, a i jedan od najvećih turnira u Europi glede njegovog karaktera.
Naime muški odbojkaški klub Umag (MOK UMAG-CPM UMAGO) već 11. godinu za redom organizira ovaj turnir, koji je s godinama postao poznat s obzirom na sve veći broj ekipa koje se iz godine u godinu prijavljuju. Na turniru sudjeluju i nekadašnji igrači raznih Hrvatskih, Slovenskih i  BiH klubova, bivših reprezentativaca, te i neki koji su još uvijek aktivni, što turniru daje i posebnu kvalitetu, od odličnih mečeva te do druženja starih i mladih igrača, te rekreativaca.
Samim time turnir ima i veliki promotivni značaj za odbojku u samom gradu Umagu, što je na kraju krajeva zadnjih godina i rezultiralo sve većom popularnošću kod mladih, te osnivanjem (pored već postojećeg ženskog kluba) i MUŠKOG ODBOJKAŠKOG KLUBA (MOK UMAG-CPM UMAGO)  i njegovo uključivanje u redovna takmičenja u 2 Hrvatskoj odbojkaškoj ligi za seniore i mlađe dobnih kategorija.
Sve je to ujedno i rezultat rada kluba, sportske zajednice grada Umaga, turističke zajednice grada Umaga, te grada Umaga, koji čine puno za promicanje grada Umaga kao grada sporta, te uključivanje sve više mladih u sportske aktivnosti. Grad Umag je grad koji aktivno brine svojim angažmanom i pomoći  o sportskim aktivnostima svojih građana, svih dobnih i sportskih kategorija.  
Završetak turnira je planiran oko 19,30 sati (sa finalnim mečevima) u školskoj sportskoj dvorani, nakon čega slijedi večera te zajedničko druženje svih učesnika turnira, uz muziku i ples, te  podjela pehara i nagrada.
Zahvaljujemo se gradu Umagu i njegovom gradonačelniku Viliju Bassaneseu,  koji svojom logistikom i ustanovama pomaže realizaciji ove manifestacije, Turističkoj zajednici grada Umaga i njenom direktoru Milovanu Popoviću koji podržavaju i pomažu ovaj event, te svim sponzorima koji nam sve ove godine pomažu na razne načine.
Zato pozivamo sve ljubitelje dobre odbojke, da dođu gledati mečeve u subotu 26.01.2019.  tijekom cijelog dana u umaškoj Školskoj dvorani i u dvorani u Stela Marisu.

MOK UMAG-CPM UMAGO
Predsjednik kluba

Edi Forza
 
 
 

umag  tz umag
5portal     ProBiz - internet i marketing, Umag
On Sir Richard Francis Burton`s Trail - Atlas Rabac