PORTAL PRESSUM

PU istarska: Najava prometne akcije na području Buja

Istra
2019-01-25 10:32:50

Na području Policijske postaje Buje u 2018. godini evidentirane su 64 prometne nesreće. U prometnim nesrećama nije bilo poginulih osoba, tri osobe su zadobile teške tjelesne ozlijede, a 15 osoba je lakše ozlijeđeno.

U cilju smanjenja prometnih nesreća i njihovih posljedica, policijski službenici Policijske postaje Buje dana u noći sa subote na nedjelju (26./27. siječnja 2019. godine) od 22 do 2 sata, na državnoj cesti D510, provest će pojačan nadzor vozila i vozača. U kružnom toku kontrolirati će se sva vozila koja se kreću iz smjera autoceste A9 (smjer Pula), a prioritetno će se sankcionirati prekršaji upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i droge, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nezakonita uporaba mobitela za vrijeme vožnje i tehnička ispravnost vozila.

Pozivamo vozače da poštuju prometne propise te ih molimo za strpljenje ukoliko dođe do čekanja prilikom kontrole.

PU istarska
 
Policija istražuje rušenje ograde

Policija je jučer zaprimila prijavu 68-godišnjaka, koji je kao odgovorna osoba tvrtke iz Umaga prijavio oštećenje i rušenje dijela ograde na predjelu Kravljeg rta u Umagu. Prema dosad prikupljenim saznanjima, tri osobe su jučer oko 11.30 sati oštetile i srušile dio ograde koja se nalazila uz obalu i služila kao zaštitna ograda, čime je tvrtki iz Umaga nastala materijalna šteta od nekoliko tisuća kuna.

Policijski službenici utvrđuju sve okolnosti događaja.

PU istarska

umag  tz umag
5portal     ProBiz - internet i marketing, Umag
On Sir Richard Francis Burton`s Trail - Atlas Rabac