PORTAL PRESSUM

Večeras u Varaždinu nastaviti uspješan jesenski niz

Rukomet
2019-02-02 11:57:14

Proljetni dio rukometne sezone u Premier ligi započinje večeras utakmicama 13. kola. Umažani putuju na gostovanje u Varaždin nekada momčadi iz top šest hrvatskog rukometa, danas momčadi koja se bori za ostanak u elitnom takmičenju.

Varaždinci su u ovoj sezoni doživjeli niz igračkih promjena, ali i nedostatak financija "kumuje" stanju u klubu koji si ne može priuštiti značajnija pojačanja pa su se okrenuli svom kadru iz podmlatka, a to iziskuje puno strpljenja.

S druge strane Umažani imaju komforno stanje. Na ljestvici drže poziciju br. 2. Igrački kadar ovoga proljeća (u odnosu na jesen) je ne promijenjen, tako da trener Umažana Boris Lisica nema nekih posebnih briga oko uigravanja momčadi.

Ekipi se posljednjih dana vratio i Josip Maršan koji je imao neuspješnu epizodu prelaska u PPD Zagreb, a kako saznajemo, sve je propalo onoga trenutka kada je Maršan shvatio da ga PPD Zagreb želi poslati na posudbu u Goricu što mu se (opravdano) nije svidjelo.

Ta priča oko njegovog prelaska i posudbe provlačila se je još jesenas u rukometnim krugovima među ljudima koji dobro poznaju prilike u PPD-u i svi su bili uvjereni u nju osim Maršana.
Upravo iz tog razloga Maršan nije igrao za Umažane u 10.,11.i 12. kolu (utakmice su već ulazile u sferu proljetnog dijela prvenstva), ali mladići iz Umaga uspješno su "začepili" taj manjak kvalitetnog obrambenog igrača i uknjižili uz jedan poraz u Vinkovcima i dvije pobjede Gorica i Sesvete.

Večeras je sve jedna nova priča u kojoj su Umažani u situaciji da održe "pristojan" zaostatak u odnosu na Dubravu, a onda već u 15. kolu da napadnu naslov u Dubravi.

Ono o čemu se malo piše i još manje "hvali" je činjenica da su među prva četiri kluba u Premier ligi sva tri istarska prvoligaša, što je znak i dokaz da se u muškom rukometu Istre radi dobro i kvalitetno što,a to nam govori i posjećenost utakmicama, očito je da je i istarska publika prepoznala kvalitetu.

Večerašnja utakmica RK Varaždin 1930 - MRK Umag igra se u Varaždinu s početkom u 19:00 sati.

Franjo Sabo
 
 

umag  tz umag
5portal     ProBiz - internet i marketing, Umag
On Sir Richard Francis Burton`s Trail - Atlas Rabac