PORTAL PRESSUM

'Ranjene' Zrinkice stižu u Umag

Rukomet
2019-02-09 10:30:57

Danas bi u Umagu trebali gledati jednu zanimljivu utakmicu. Djevojke iz Čakovca stižu nakon neugodnog poraza u prošlom kolu na domaćem parketu od Dalmatinke. Poraz je to koji je bio zabilježen već unaprijed u bilježnici trenera Zrinkica Gorana Mrđena kao sigurna dva boda naročito nakon loše epizode Dalmatinke na svom terenu prije tri kola od Splićanki.

Očito je da je Prva HŽRL kvalitete da deset ekipa (od četvrtog do 13. mjesta) može pobijediti svatko svakoga.

Umažanke su u donjem domu ljestvice i bodovi su im neophodni. U današnjoj utakmici moraju iskoristiti očitu konfuziju u redovima Zrinskog nakon poraza od Dalmatinke, ali da se radi o kvalitetnoj ekipi govori nam i statistika da su od mogućih osam bodova u proljetnom dijelu uknjižile pet. Jedan poraz (Dalmatinka), jedan remi (Bjelovar) i dvije pobjede (Koka i Osijek).

S druge strane Umažanke imaju skor od dvije pobjede (Zamet i Murvica), te porazi od Splita i Trešnjevke (zaostala utakmica).

U Utakmicama protiv Zameta i Murvice pokazale su djevojke trenera Jakše Boglića da se mogu nositi s ekipama iz donjeg doma ali nekako smo utiska da ovoj ekipi nedostaje 'kemija' i da ih je napustio pobjednički mentalitet.
Kada pogledamo u sastav, ipak se tu radi o 5-6 djevojaka koje igraju prvu ligu pet i više godina, tako da o nekom neiskustvu ne možemo pričati. Ono što je vidljivo iz aviona je da Ana Jajčević više nije dovoljna da sama preuzima rizik na sebe kod rješavanja utakmica. Njoj je sada potrebna pomoć drugih djevojaka koje očito imaju 'blokade nakon promašaja'.
Ana Jajčević je već nekoliko godina ponajbolja igračica lige s gotovo 100% minutaže. Očekivati od nje nakon igranja 10 godina prve lige da i dalje bude 'žrtva' i podmeće leđa za druge bilo bi neozbiljno i bezobrazno. S toga, vrijeme je da se u igri njoj priključe i ostale djevojke i 'bace na glavu' jer jedino tako se može pobijediti, a današnja pobjeda otvara mnoga vrata koja će kasnije biti teško otvoriti.

Utakmica ŽRK Umag - RK Zrinski igra se u dvorani Stella Maris s početkom u 16:30 sati.

Franjo Sabo
 
 
 
 

umag  tz umag
5portal     ProBiz - internet i marketing, Umag
On Sir Richard Francis Burton`s Trail - Atlas Rabac