PORTAL PRESSUM

ŽRK Umag: Alarm je već odavno upaljen ali ga nitko ne želi vidjeti

Rukomet
2019-02-10 11:27:28

Nakon domaćeg poraza Umažanki od ekipe Zrinski iz Čakovca sva crvena svijetla gore u ŽRK Umag. Ova utakmica bila je još jedna u nizu onih 'kvalifikacijskih', a bodove je trebalo osvojiti pod svaku cijenu jer oni su značili prvi korak do luke spasa. Ovako? Luka spasa je sve dalje i dalje.

Iako je ostalo još 11 kola do kraja, rukometašice Umaga u proljeće imaju teži raspored od jeseni (u kojoj su osvojile samo šest bodova), pa se onda nameće pitanje kako u proljeće osvojiti 12-14 potrebitih bodova za ostanak u elitnoj ligi???

Raspored je neumoljiv. Djevojke iz Umaga čeka gostovanje kod: Trešnjevka, Podravka Vegeta, Osijek, Koka, Zamet i Murvica. Što znači od 11 utakmica gostuje se šest, a pet se igra na domaćem parketu: Lokomotiva, Sesvete Agropromet, Bjelovar, Dalmatinka, Split 2010. Osijek, Zamet i Murvicu, direktne su suparnice za ispadanje, Umažanke su "dobile" na svom parketu. Sada kod njih gostuju. Zamet je (već je očito) najozbiljniji kandidat za ispadanje, sada se "traži" drugi. U "užem" izboru su Murvica, Osijek i Umag. Iz te zone "pobjegla" je Trešnjevka i Split 2010 koji su se pojačali u zimskoj pauzi.

Umag se nije pojačao. Očekivalo se je da će (možda) Azra Imamović biti (zdravstveno) spremna da zaigra, ali na žalost njena povreda joj to još ne dozvoljava, a ona bi značila više od bilo kojeg pojačanja. Andrea Pavković se vratila i zaigrala odlično u nastavku, ali sinoć, nakon 20 minuta (kod egal rezultata) napustila je igru i cijelo vrijeme je držala led na koljenu. Znači li to da smo i nju "izgubili"? Neke igračice su očito van forme ili ih je sustav igre izbacio iz forme i sada je klub tamo gdje je, na vratima 2. lige. A opće je poznato, da ispadanjem u 2. ligu slijedi "raspad" i 3. liga je na vidiku.

To je već viđeno u Umagu. Viđeno je i to da je povratak u elitno društvo mukotrpno i vrlo skupo, te traje nekoliko godina. Što se dogodilo s klubom koji je samo prije 3-4 godine igrao Europu? Klubom kada je na tribinama bilo 400-500 navijača? Klubom koji je s istim budžetom (od 500.000 kuna) bio u gornjem dijelu ljestvice. Klubom gdje protivnici nikada nisu unaprijed računali na bodove?

Oni koji prate klub i imaju dobro pamćenje, pamte i trenutak kada su kola krenula nizbrdo. Pisca ovih redaka prozivalo se je da (svojim člancima) smjenjuje upravu i trenera. Pamćenje može biti kratkotrajno, ali napisano ostaje. S toga pozivam sve koji imaju "kratko" pamćenje neka odu malo u arhivu ovoga portala i pročitaju upozorenja koja su još prije tri godine odaslana s ovoga portala.

Ne želeći (za sada) ulaziti u dubinu problema koji je očit, sada treba gasiti požar koji je već postao opasan. Onaj tko to već nije shvatio ima velikih problema s vlastitim egom i na kraju će trebati objasniti puno toga. (O čemu će biti javno postavljena pitanja).

Jedanaest kola je do kraja prvenstva. I puno i malo. U koliko se već danas ne krene u rješavanje problema. Sutra će biti kasno. A mi ne želimo gledati utakmice 3. lige (nju već i tako igramo s mladim djevojkama). Želimo da gledamo pravi rukomet u kojem tribine "gore" i čuje se gromoglasno navijanje "UMAG, UMAG". To je zalog budućnosti za one curice koje svakoga dana odlaze na treninge i žele obući dres Umaga i igrati najelitniju ligu ženskog rukometa.

Franjo Sabo
 

umag  tz umag
5portal     ProBiz - internet i marketing, Umag
On Sir Richard Francis Burton`s Trail - Atlas Rabac