PORTAL PRESSUM

PU ISTARSKA: Krađa bicikla i drva

Umag
2019-02-10 08:33:19

Osumnjičen za krađu bicikla

Umaška je policija dovršila kriminalističko istraživanje nad 25-godišnjakom te je utvrdila sumnju da je počinio kazneno djelo krađa. Muškarca se sumnjiči da je u razdoblju od 20. do 30. rujna prošle godine, iz dvorišta u Ulici Ernesta Miloša u Umagu, otuđio bicikl, čime je oštetio 19-godišnjaka za nekoliko tisuća kuna. Pronađeni bicikl vratit će se vlasniku, dok se protiv osumnjičenog podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku.

Osumnjičen za krađu drva

Umaška je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 60-godišnjak počinio dva kaznena djela krađe. Sumnjiči ga se da je 24. prosinca prošle godine i 3. siječnja, u šumi kod mjesta Galići na području Murina, posjekao i otuđio stabla alepskog bora i hrasta medunca, čime je pravnu osobu iz Buzeta oštetio za više stotina kuna.
Protiv osumnjičenog se podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku

Nova zapljena ''inspektora'' Duksa

Porečka je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da su 25-godišnjak i 18-godišnjak počinili kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogama.
U nedjelju, 3. veljače oko 18.30 sati, policijski službenici su na državnoj cesti DC 48, kod skretanja za mjesto Baderna, zaustavili automobil Volkswagen Golf, pulske registarske oznake, kojim je upravljao 25-godišnjak. Budući da su policijski službenici posumnjali da bi se u vozilu mogla nalaziti droga, angažirali su službenog psa za detekciju droge Duksa koji je pozitivno reagirao na kutiju zvučnika u prtljažniku. Temeljem sudskog naloga, policijski službenici obavili su pretragu vozila te su u prostoru zvučnika pronašli vrećicu s 1.384 grama marihuane. Zbog sumnje da su posjedovali drogu radi daljnje preprodaje, policija je podnijela kaznene prijave protiv 25-godišnjeg vozača i 18-godišnjaka, koji se s njim nalazio u vozilu te su osumnjičeni 4. veljače u večernjim satima privedeni u pritvorsku jedinicu PU istarske.
Inače, Duks je jedan  od pasa kojeg je Ministarstvu unutarnjih poslova kupilo u sklopu raspisanog natječaja od tvrtke specijalizirane za kupoprodaju radnih pasa. Njemački kratkodlaki ptičar na ''dužnost'' je stupio prije tri mjeseca te mu je ovo druga velika zapljena droge u samo tjedan dana. Nakon što je prošlog ponedjeljka na autobusnom kolodvoru u Puli pronašao preko kilogram heroina, sada je pronašao preko kilogram marihuane i još jednom pokazao koliko je uspješan u svom poslu te koliko su bitni službeni psi u otkrivanju i sprječavanju zlouporabe opojnih droga, ali i drugih protupravnih ponašanja.

PU istarska

umag  tz umag
5portal     ProBiz - internet i marketing, Umag
On Sir Richard Francis Burton`s Trail - Atlas Rabac