PORTAL PRESSUM

Umag izabrao svoje najbolje sportaše

Umag
2019-02-12 10:16:20

Ana Jajčević je (po tko zna koji puta) proglašena najboljom sportašicom, a boćar Božo Šorgo član Boćarskog kluba Juricani, najboljim sportašem u 2018. godini u gradu Umagu..

Sve se to izdešavalo sinoć na prigodnoj svečanosti u umaškoj kazališnoj dvorani. Hrvatskom himnom i svečanom pjesmom "Krasna zemljo Istra mila" u izvedbi zbora Corona, a u nazočnosti gradonačelnika Umaga Vilija Basaanesea, predsjednika Gradskog vijeća Jurice Šiljega i predsjednika Sportske zajednice Grada Umaga Deana Jurdana te brojnih građana Umaga, najboljim sportašima i sportskim kolektivima u prošloj godini uručena su priznanja.

Najbolja ženske ekipe u prošloj godini je seniorska ekipa ŽRK Umag, a titulu najbolje muške ekipa ponijeli su rukometaši muškog rukometnog kluba Umaga.

U mlađim kategorijama ekipa juniorki umaškog Odbojkaškog kluba Umag bile su najbolje. Dok je najbolji trenera u prošloj godini Boris Lisica, trener rukometaša Umaga. Edi Forza predsjednik muškog Odbojkaškog kluba Umag dobio priznanje za najboljeg sportskog djelatnika Umaga u prošloj godini.

Rukometašica Lucija Blašković i odbojkašica Mia Radešić te rukometaš Dino Gavran i košarkaš Erik Fabris iz KK Umag osvojili su  titule najboljih sportskih nada Umaga.
Posebna priznanja za sportska dostignuća u prošloj godini uručena su Tomislavu Bošnjaku (zlatnom sa Svjetskog rukometnog prvenstva za gluhe) i Marinu Sinčiću iz MRK Umag, te Ivici Radočaju iz OK Umag.

U programu proglašenja najboljih sportaša, trenera i djelatnika u sportu Umaga, aktivno su sudjelovali u zabavnom dijelu programa djeca Umaga, budući sportaši iz dječjeg vrtića Duga, članovi Gimnastičarskog kluba Umag, plesne skupine ZT Fulvio Tomizza i članice sportsko rekreativnog društva Alphafit.

Franjo Sabo

umag  tz umag
5portal     ProBiz - internet i marketing, Umag
On Sir Richard Francis Burton`s Trail - Atlas Rabac