PORTAL PRESSUM

PU istarska: Poznajete li ženu sa slike?

Istra
2019-02-12 02:38:17

Pulska policija traga za nepoznatom ženom, koja je 10. studenoga prošle godine oko 11 sati u trgovini u Veronskoj ulici u Puli, 82-godišnjoj ženi iz torbice otuđila novčanik s osobnim ispravama i bankovnim karticama. Potom je s bankomata neovlašteno podignula novac, čime ju je oštetila za nekoliko tisuća kuna.

Pozivamo sve građane da se, ukoliko prepoznaju ženu sa slike, jave u Policijsku postaju Pula, na broj telefona 052/532 628 ili na broj 192, a informacije mogu proslijediti i na e-mail istarska@policija.hr.

PU istarska
 
PIC 2
 
Sutra u Istri prometna akcija kontrole brzine kretanja

Kako bi se povećala sigurnost u cestovnom prometu, policijski službenici će sutra, 13. veljače od 9 do 14 sati, na području Policijske uprave istarske provesti prometnu akciju kontrole brzine kretanja vozila.
Praćenjem stanja sigurnosti u cestovnom prometu, utvrđeno je kako najviše prometnih nesreća prouzrokuju vozači koji voze brzinom većom od dopuštene ili koji ne prilagode brzinu osobinama i stanju ceste, vidljivosti, preglednosti, atmosferskim prilikama, stanju vozila i tereta te gustoći prometa. Na području Policijske uprave istarske u prošloj su se godini zbog nepropisne ili neprilagođene brzine dogodile 433 prometne nesreće, u kojima je devet osoba poginulo, 55 osoba je teško ozlijeđeno, a 229 lakše. Što se tiče broja prekršaja prekoračenja brzine kretanja, u 2018. godini evidentirano je 13.006 prekršaja prekoračenja brzine.
Policijski službenici će stoga sutra na području cijele Istre, u cilju smanjenja prometnih nesreća i njihovih posljedica, provesti prometnu akciju te će pojačano nadzirati brzinu kretanja vozila na cestama, a prema vozačima koji prekorače dopuštene brzine, primjenjivat će se sankcije propisane zakonom.
Policijska uprava istarska poziva vozače da poštuju prometne propise i propisanu brzinu kretanja te da vode računa o svojoj sigurnosti, kao i o sigurnosti drugih sudionika u prometu.

Zaštite bicikle od krađa

Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem, koji je u noći s 10. na 11. veljače, iz dvorišta u Tartinijevoj ulici u Puli, iskoristio nepažnju 21-godišnjeg vlasnika i otuđio mu crni bicikl KTM, koji je bio naslonjen na zid zgrade. Time je  21-godišnjaka oštetio za nekoliko tisuća kuna.
Kako bi se izbjegli ovakvi događaji, Policijska uprava istarska savjetuje građane kako spriječiti da postanu žrtvom krađe bicikla, a u slučaju da do toga ipak dođe, kako olakšati policiji traganje za počiniteljem:

fotografirajte svoj bicikl,
fotografirajte ili zapišite tvornički broj bicikla, broj okvira ili neke druge uočljive karakteristike po kojima će se bicikl u slučaju krađe moći lakše identificirati i pronaći,
uvijek držite bicikl zaključan  za čvrsti metalni predmet ili pod nadzorom,
nikada nemojte bicikl zaključavati za kotač, a ako je sajla dovoljno dugačka, onda je provucite kroz više mjesta na biciklu,
na ulicama, bez obzira što bicikli ostavljate kratko vrijeme zbog odlaska u trgovinu ili slično, zaključajte ga ili ostavite pod nadzorom poznate osobe,
u dvorištima i stambenim zgradama, bicikl držite zaključan po mogućnosti u garaži ili drugom zatvorenom prostoru, odnosno na mjestima koja nisu uočljiva sa ulice i koja su noću osvijetljena.

PU istarska

umag  tz umag
5portal     ProBiz - internet i marketing, Umag
On Sir Richard Francis Burton`s Trail - Atlas Rabac