PORTAL PRESSUM

OTVORENO PISMO: DOSTA NAM JE!

Umag
2019-04-01 08:26:02

Dosta nam je puštanja plavih balona AUTIZAM 12 000 2.travnja kada se obilježava Svjetski dan svjesnosti o autizmu… Dosta nam je malog članka s malom fotografijom I prigodnim tekstom u regionalnom listu kao znak suosjećanja sa djecom iz autističnog spektra…
Ne želimo više raditi posao države, države koja treba djeci s TUR omogućiti ranu intervenciju, stručnu pomoć I podršku, njima I članovima njihovih obitelji neovisno u kom dijelu Hrvatske žive…A što je kad krenu u školu, postanu punoljetni…što kad njihovi roditelji ostare…tko će se brinuti o njima?
Potrebno je voditi cjeloživotnu skrb o djeci s TUR I osobama s invaliditetom !
Mi u UDRUGAMA ne možemo nositi sustav! To mogu ministarstva koja se trebaju dogovoriti   I napokon početi rješavati probleme! Naša pravobraniteljica  Anka Slonjšak redovito u Saboru podnosi Godišnja izvješća. Sluša li tko, čita li tko ili to nikoga ne zanima?
Naša Udruga ima Strateški plan razvoja ali ga ne možemo realizirati jer nemamo dovoljnih redovitih dotacija. Jedino nas Grad Umag redovito financira,svi drugi izvori su nesigurni, sporadični I ovise o empatiji pojedinaca koji o novcu odlučuju.
Kao neprofitna udruga, da bi preživjeli I mogli funkcionirati moramo naplaćivati usluge koje pružamo a iste bi trebale biti besplatne.
DOSTA NAM JE! DOSTA NAM JE ČEKANJA! TREBA NAM STRATEGIJA, PLANOVI, ROKOVI, REALIZACIJA!
ZA predškolsku djecu s TUR, ZA školarce, ZA odrasle osobe s autizmom… hoćemo inkluzivno obrazovanje na svim nivoima, želimo da se djeca s TUR i osobe s invaliditetom bave sportom, da imaju primjerenu zdravstvenu skrb , da se uključe na tržište rada, da im se omogući život u stambenim zajednicama…
DA BUDU LJUDI, DA IH SE VIDI, DA IH SE INTEGRIRA…DA SE TRETIRAJU RAVNOPRAVNIM OSOBAMA, SUDIONICIMA I SUKREATORIMA DRUŠTVA, NJIH KOJI OPLEMENJUJU SVIJET U KOJEM ŽIVIMO ,NJIH KOJI SU VRIJEDNI LJUBAVI I POŠTOVANJA!
SADA,  OVDJE,  ODMAH!
                                                                                   

Predsjednica
Slavica Renko

umag  tz umag
5portal     ProBiz - internet i marketing, Umag
Travel Agency Atlas Rabac