PORTAL PRESSUM

Rajićev Salerno u razigravanje ulazi s pozicije broj jedan

Rukomet
2019-04-03 01:37:26

Zadnjim kolom 'regularnog' dijela prvenstva talijanske Serie A rukometne lige za žene protiv ekipe Oderza Nevena Andrijašića (24:20), Dragan Rajić trener Salerna potvrdio je poziciju br. 1 s kojom ulazi u razigravanje (Poule Play Off) i na najboljem je putu da osvoji i treću titulu (osvojio je već Super kup i Kup Italije za 2018/2019 i već sada je stekao pravo igranja i novom Super kupu za ovu godinu) prvenstva Italije, a taj treći naslov bi bio prekid "posta" dugog sedam godina (od 2012.).
Prva pozicija Poule Play Offa Salernu "nosi" igranje na svom parketu protiv 2.,3. i 4. plasirane ekipe, dok bi gostovali kod 5. i 6. plasirane ekipe (igra se jednokružno), tako da su Rajiću i njegovim djevojkama vrata širom otvorena.

Dragan Rajić je ovoga ljeta preuzeo vođenje prvaka Italije ekipu Salerna od eminentnog stručnjaka i sadašnjeg izbornika reprezentacije Italije Nevena Hrupeca. Konkurencija pri izboru bila je velika. Bilo je tu puno eminentnih trenera iz Hrvatske, Italije ali i drugih zemalja Europe.
U prvim kolima prvenstva bila je faza privikavanja između trenera i djevojaka. Drugi način rada i pogleda na rukometnu igru.
Danas osam mjeseci poslije, Salerno igra jedan brzi i moderan rukomet. Discipliniranu obranu s dvije izvrsne golmanice i širinom klupe (dolaskom Ane Rajić) koja se ne svodi više na 6-7 igračica.
Ono što je možda i najvažnije. Rajić je stvorio kemiju u ekipi. Donio puno novina i vidi se da ekipa diše istim plućima.

Ekipa Salerna je u usporedbi s hrvatskim rukometom za nijansu slabija od Podravka Vegete i Lokomotive, a rame uz rame sa svim ostalim ekipama iz gornjeg dijela ljestvice.

Koliko je talijanski ženski rukomet napredovao govori i činjenica da njihov tv rukometni kanal (figh.it i pallamanotv) rade direktne tv prijenose utakmica uz komentar i intervjuima aktera.
Dvorane su im lijepo popunjene na utakmicama, a suport je na zavidnoj visini.
Puno brige vodi se i o mladim naraštajima. Klubovi imaju svoje web stranice (uz neizbježni fb support), a specijalizirani sportski portali prontno izvještavaju o svim događanjima.
Upravo je Dragan Rajić za jedan od portala (Ilbellosport.it) dao intervju povodom nastavka prvenstva Poule Play Off.

ILBELLOSPORT.IT

"Sada se nalazimo u vrlo mirnoj situaciji. Djevojke rade vrlo dobro i sa entuzijazmom i u tom raspoloženju zaključili smo regularni dio prvenstva na prvom mjestu.

"Nismo uvijek bili na vrhu, to je istina, ali i istina je da do danas nismo izgubili niti jednu utakmicu. Imali smo na početku dva remija jer je normalno imati uspone i padove u igri.

O nedostacima njegovog tima:
"Mislim da smo do sada vrlo dobro skrivali naše nedostatke i probleme. I to je normalno.

Koliko ste zadovoljni dosadašnjim izvedbama vaše ekipe:
"Mislim da su se djevojke dobro držale na terenu i drago mi je što su pokazale poštovanje prema svojim protivnicima, i iskazale poštovanje prema sucima. Mislim da je to jedini način da vas se poštuje i cijeni u svijetu Talijanskog i međunarodnog rukometa ".

U doigravanju:
"Nemamo puno vremena za oporavak jer već u nedjelju protivnik stiže kako bi nam oduzeo bodove kući. Ali spremni smo za intenzivan kraj sezone. Nije nam u prirodi strahovati od bilo koga, poštovanje za sve ekipe, ali se nikoga ne bojimo".

Zatim prelazi na logično zapažanje:
"Nemamo što skrivati ​​jer se svi dobro poznajemo i svi znamo vrlo dobro da prvenstvo nije gotovo i da bi ga osvojili treba proliti još puno znoja. Mi čak ne krijemo da smo ponekad bili miljenici sreće, ali sreća prati samo one hrabre".

San trostrukog sna: "Je li Salerno nestao nekoliko godina?
"Stvarno ne znam tu priču. Ako je tako, tko bi bio sretniji od mojih djevojaka i mene? Bio bi to predivan poklon za naše djevojke i naše vjerne navijače, znamo da zajedno to možemo učiniti ”.

umag  tz umag
5portal     ProBiz - internet i marketing, Umag