PORTAL PRESSUM

Projektom “Voli Umag, izdvoji s(v)e” do održivog gospodarenja otpadom i smanjenja troškova

Umag
2019-04-25 08:18:22

Sve smo veći svjedoci problema s kojima se susreće ne samo Republika Hrvatska, već i cijela Europska unija pa i sve zemlje svijeta, problema povezanih s održivim gospodarenjem otpadom, odnosno povećanom proizvodnjom otpada i neučinkovitošću njegovog zbrinjavanja.

Kako bi kvalitetno odgovorila na izazov pred kojim se nalazi, Europska unija je osmislila niz programa kroz koje sufinancira projekte, koji se provode na lokalnoj razini, a u cilju smanjenja količine proizvedenog otpada, njegovog kvalitetnog zbrinjavanja, kao i njegove ponovne uporabe. Količina otpada kojega proizvedemo usko je povezana s obrascima potrošnja i proizvodnje, a prema najnovijim modelima zbrinjavanja otpada i obračuna troška zbrinjavanja.

Količina proizvedenog otpada direktno utječe i na trošak svakog pojedinog kućanstva.
 
Grad Umag je osmislio projekt “Voli Umag, izdvoji s(v)e!” kojeg je prijavio na natječaj u okviru Kohezijskog fonda objavljenog od strane Ministarstva zaštite okoliša i   energetike. Ukupna vrijednost projekta je 641.713,66 kn, od kojih je 499.983,09 kuna bespovratno osigurano od strane Europske unije, dok će razliku financirati Grad Umag...
 
 
1

umag  tz umag
5portal     ProBiz - internet i marketing, Umag
Travel Agency Atlas Rabac