PORTAL PRESSUM

Umag u maju uz pregršt manifestacija

Umag
2019-04-30 06:12:54

Umag u maju uz pregršt manifestacija    

Manifestacija „Umag u maju“, inspirirana nekadašnjom tradicionalnom manifestacijom koja se odvijala u Umagu te okupljala brojne građane i turiste, nastavlja se i posljednjih par godina bogatim raznovrsnim programom. Grad Umag, Ustanova Festum, Turistička zajednica grada Umaga, umaške udruge, nacionalne manjine te mnogi drugi, potrudili su se i ove godine da mjesec Grada Umaga i njegovog zaštitnika, Svetog Pelegrina, nudi niz događanja koja će sve sugrađane i goste izvući iz njihovih domova i turističkih objekata te privući na mjesta događanja.
Nakon tradicionalne prvosvibanjske budnice uz Puhački orkestar „Naša sloga“ Babići i umaške mažoretkinje, „Umag u maju“ i ove godine svake subote priprema akciju „Shopping&coffee“ koja u brojnim umaškim trgovinama nudi posebne popuste. A, pri svakoj kupnji dobivate i bon kojim možete popiti kavicu u jednom od umaških ugostiteljskih objekata uvrštenih u program.  Subotom u svibnju je parking na području cijeloga grada potpuno besplatan. Stoga, ne postoji razlog zašto ne izići i prošetati centrom grada, kupiti ponešto po povoljnijim cijenama, sjesti na neku od terasa na sunce te uživati u besplatnoj kavi.
Dan Grada Umaga bit će i ove godine u znaku Svečane sjednice, nakon koje sve sugrađane u parku POU Umag čeka nezaboravni koncert grupe Gustafi te iće i piće kojima Grad na svoj dan časti svoje sugrađane.
Neće nedostajati ni kulture uz izložbu Danijele Pičuljan u MMC galeriji Grada Umaga,  likovnu izložbu članica SKD „Ajda“ u MMC-u Pučkog učilišta Umag, izložbu „Kamen na kamen“, Međunarodni dan muzeja s radionicama i prezentacijama umaških fritula, izložbu likovnog natječaja „Stope Svetog Pelegrina“ u Muzeju grada Umaga te umjetnički performans Slavice Marin u parku skulptura u Donjem Picudu.
Ove se godine održavaju i jubilarni 20. Međunarodni pogranični susreti „Forum Tomizza“ u Gradskoj knjižnici grada Umaga te Zajednici Talijana „Fulvio Tomizza“ Umag.  
Od zanimljivih predstava, svibanj nudi stand-up show Vlatka Štampara koji će bez sumnje brojnu publiku nasmijati do suza te „Staru školu kreka“ Marina Ivanovića-Stoke, pomalo potresne autobiografske predstave sa značajnim porukama upućenim napose mlađim generacijama.
Neće nedostajati ni zabave i kulturno-umjetničkih programa uz manifestacije „Manjine svome gradu“, „Umag open 2019.-Međunarodno natjecanje modernog plesa“ u sportskoj dvorani, „Međunarodnog festivala folklora“ na umaškoj obali, „8. obljetnice SKD „Ajda“ u kazališnoj dvorani, susret klapa „Sveti Pelegrin“ te tradicionalni program „Umag u srcu“ u kazališnoj dvorani.
Ako k tome pridodamo i vesele 3D matineje u umaškom kinu za naše mališane i dječje radionice tradicionalnih zanata ulicama grada povodom Svetog Pelegrina, definitivno se možemo složiti kako je svibanj u Umagu mjesec veselja, zabave, plesa i glazbe.
No, ono što cijela Hrvatska, ali i ostale države Europe s nestrpljenjem iščekuju, jest treće izdanje Sea Star Festivala koji će i ove godine u četiri dana okupiti najbolja i najpoznatija imena domaće i svjetske glazbe.
Dakle, od 01. svibnja 2019. godine pratite program događanja „Umag u maju“ te uživajte u raznovrsnim manifestacijama za sve ukuse i generacije!

GRAD UMAG
URED GRADA

 

umag  tz umag
5portal     ProBiz - internet i marketing, Umag
Travel Agency Atlas Rabac