PORTAL PRESSUM

Mladi Crvenog križa Bujštine treći na državnom natjecanju

Umag
2019-05-14 11:06:00

Mladi Crveni križ Bujštine učenici OŠ 'Marije i Line' Umag na 23. po redu natjecanju osvojili 3. mjesto u kategoriji podmlatka!

    U Našicama protekloga je vikenda u organizaciji Hrvatskog Crvenog križa održano je 23. po redu Državno natjecanje mladih. Na natjecanju su ekipe pokazale stečena znanja o Pokretu Crvenog križa, humanitarnom pravu i ljudskim pravima, pismene provjere prve pomoći, te praktične provjere prve pomoći. U kategorijama mladih i podmlatka ukupno je sudjelovala  21 ekipa mladih iz cijele države koje su kao pobjednici međužupanijskih natjecanja stekli pravo sudjelovati na državnom natjecanju mladih.  Na ovogodišnjem natjecanju u Našicama Crveni križ Bujštine sudjelovao je s ekipom  u kategoriji podmlatka i to s učenicima  OŠ „Marije i Line „ iz  Umaga.

   Ekipa podmlatka Crvenog križa Bujštine   je  na ovom iznimno zahtjevnom i teškom natjecanju osvojila  3. mjesto u kategoriji podmladka i to sastavu: Danijela Đorđević (vođa ekipe), Astrid Zubin, Edita Dautović, Ermina Šarić, Nino Davidović Lutsch i Dean Miloš pod mentrostvom volonterke i mentorice Sare Blaško. Osvojenom broncom  Crveni križ Bujštine i dalje nastavlja nizati sjajne rezultate na ovakvih natjecanjima. U kategoriji podmlatka 1. mjesto osvojila je ekipa GDCK Zagreb dok je 2. mjesto osvojila ekipa GDCK Osijek.

GDCK Bujštine
 

umag  tz umag
5portal     ProBiz - internet i marketing, Umag