PORTAL PRESSUM

Nogometni turnir za najmlađe u Bujama

Nogomet
2019-06-03 03:25:53

Čelnici NK Buje, uz redovite poslove i natjecanja, pripremaju za lipanj jednodnevni međunarodni nogometni turnir za igrače do 9 godina. Za sada je potvrđeno da će na turniru nastupiti U-9 selekcije nogometnih klubova HNK Rijeka, FC Koper, Hellas Verona Calcio i NK Buje. Datum održavanja turnira je 22. lipnja, kada će se na nogometnom igralištu u Bujama okupiti velik broj mladih igrača, s njima roditelji i ostali gosti. Turnir se planira organizirati kao praznik nogometa, s ciljem privlačenja najmlađih, popularizacije sporta, upoznavanja i druženja mladih i njihovih roditelja. Inače, u natjecanju ekipa U-9 igra sa 7 igrača na terenu manjih dimenzija od standardnog, pa je i taj turnir prilika da se kroz nekoliko utakmica pruži prilika i većem broju igrača svakog kluba. Očekuje se da će na turniru nastupiti 80-tak dječaka, nogometaša uzrasta do 9 godina.
 
     - Ideja o organiziranju turnira došla je nakon što su mlade selekcije NK Buje posjetile vršnjake u Veroni, klubom s kojim uspješno surađujemo. Utakmice za te mlade igrače su potrebne, želimo ih privući sportu, da u nogometu ostanu i nakon što prijeđu u starije kategorije. U mnogim klubovima nastaju problemi kada igrači dolaze u kategorije kadeta i juniora, mnogi odustaju, što osjetimo i u klubu. Zato želimo organizirati ovakve turnire da se dječaci druže, da steknu prijatelje u drugim klubovima, da ih što više ostane u klubu i narednih godina, u korist njih samih najviše – kaže trener NK Buje i inicijator organiziranja ovakvog turnira Dalibor Višković.
 
    Ideja NK Buje naišla je na potporu Grada Buje, Pučkog otvorenog učilišta i Turističke zajednice koji će se uključiti u organizaciju. Traže se i sponzori koji će svojim sudjelovanjem pomoći da se ovaj ljetni nogometni turnir organizira na najbolji mogući način, da svima ostane u lijepom sjećanju. Kako će s djecom doći i roditelji, neki će u Bujama ostati i više dana, što je prilika za promociju Grada Buja i iskazivanje dobrodošlice gostima.

NK BUJE
 
TURNIR BUJE

umag  tz umag
5portal     ProBiz - internet i marketing, Umag
On Sir Richard Francis Burton`s Trail - Atlas Rabac