PORTAL PRESSUM

Mladi nogometaši selekcije U-14 Istra-Rijeka ponovo uspješni na turniru

Nogomet
2019-06-03 08:07:40

Selekcija U-14 Središta Rijeka osvojila je drugo mjesto na tradicionalnom proljetnom selektivnom turniru.

Domaćin turnira bilo je Središte Osijek, utakmice su odigrane na terenima Elektre i Grafičar Vodovoda pod paskom glavnog instruktora HNS-a Petra Krpana, koji je između ostalih nosio dres Rijeke.

- Odigrali smo četiri utakmice u tri dana, što je bilo vrlo zahtjevno. Dobili smo u petak Osijek 3:0, u subotu ujutro pobijedili smo Sjever 5:0, poslijepodne u subotu pobijedili smo Split 3:2. U nedjelju ujutro izgubili smo od Zagreba 1:2, bili su svježiji od nas, a imali su i širi kadar. Na kraju smo osvojili isti broj bodova, ali je Zagreb bio prvi zbog boljega međusobnog omjera, kaže Elvis Brajković koji je vodio riječku selekciju.

Turnir je posebno zanimljiv zbog toga što je Središte Rijeka imalo najboljega igrača i strijelca.

Borna Panić proglašen je najboljim igračem, Marin Žgomba bio je najbolji strijelac sa šest pogodaka.

- Panić je vrlo zanimljiv igrač, igra za Grpce 2000 i prema mojim informacijama u kolovozu odlazi u Juventus. Žao mi je da neće ostati u Rijeci, dugo smo čekali da se pojavi takav talenat. Na zadnjem turniru u Splitu najbolji igrač bio je Marko Cukon iz Istre, sada imamo najboljega igrača i strijelca što je dokaz da se u našem središtu jako dobro radi na nacionalnoj razini, zaključuje Brajković.

Izvor: OVDJE

Pitali smo i trenera selekcije U-14 Središta Rijeka umažanina Vedrana Jandrlića ima li među ovim momcima igrača koji su u budućnosti spremni za iskorak više.

- Posljednja dva turnira, onaj u Dalmaciji i ovaj u Slavoniji, pokazatelji su da se u Istri (u nekim klubovima) dobro radi s ovom kategorijom mladića da je razvoj nekad bitniji od rezultata.
Ja bih osobno volio da se konkurencija pooštri i da imamo više igrača iz drugih klubova, a za sve to je potreban ozbiljnji rad, jača pionirska liga, kvalitetni treneri željni i voljni do kraja se posvetiti razvoju djece te kroz svoje osobno educiranje to omoguciti djeci.

Na žalost kod mnogih klubova rad s ovom kategorijom igrača, kada se oni formiraju, svodi se na puko odrađivanje lige, a to nije dobro. Mi moramo težiti k tomu da imamo jaku ligu po izoru na onu "kvalitetnu ligu" iz devedesetih. Tek tada možemo pričati i realno sagledati pravo stanje nogometa u mlađim kategorijama koji su u konačnici upravo ti na kojima se grade temelji budučnosti Istarskog nogometa.

PRESSUM

Stožer Središte Rijeka

Mladen Ivančić, instruktor HNS-a
Elvis Brajković, instruktor NSPGŽ-e
Ecio Krizmanić, instruktor NSŽI-e
Ivan Kolak, instruktor NSLSŽ-e
Vedran Jandrlić, trener
Igor Žiković, predsjednik NSŽI-e

Branko Kajfeš, tajnik NS Rijeka
 
popis
 
vedran

umag  tz umag
5portal     ProBiz - internet i marketing, Umag
On Sir Richard Francis Burton`s Trail - Atlas Rabac