PORTAL PRESSUM

Kolumna Sabotaža: Ovaj je puko' načisto

Kolumna - Sabotaža: Franjo Sabo
2019-06-07 09:23:10

Koliko god bi čovjek htio biti van dnevno-političkih događanja ovo naše jadno društvo mu to ne dozvoljava. Mediji sa svih strana "bombardiraju" o novim sranjima koje nam priređuju oni koje mi plaćamo i koji žive na našoj grbači znajući da će uvijek biti onih koji su za i onih koji su protiv nekoga i nečega.

Iako sam pasivni promatrač zbivanja ne mogu, a da ne primijetim, da u masi kitonja koji defiliraju pred malim ekranom (iako ovo KITONJA navodim samo kao figurativno), u sve je uvijek upletena i poneka ženska. Jer jebeš pornić bez ženske. A sve ovo mi liči na lagani pornić niskog buđeta.

Kako vrijeme odmiče tako se i tehnologija usavršila. Tako da nema više onih dobrih pornića kada muž ujutro odlazi na posao,za pola sata stiže vodoinstalater i odmah s vrata počne popravljati ženinu špinu. U tim filmovima obično je vodoinstalater lijep, zgodan, markantan s tetovažom na guzici i naravno dobrano obdaren.

Ti tipovi su mi jedno vrijeme nabijali komplekse tako da sam i ja onomad jednom odlučio da ću biti vodoinstalater ali nakon što sam sagledao sve svoje predispozicije ladno sam odustao. Od navedenih kriterija kod mene bi se samo mogla napraviti impozantna tetovaža na guzi.

Evo htio ne htio i ova kolumna me "vuče" ka pornografiji ili po naški rečeno,kurvarluku.

A zapravo kurvarluk je taj koji vlada svijetom od pamtivijeka samo što to mi, dobri kršćani, ne želimo priznati. A sve zapravo počinje u krevetu.

Krevet je mjesto gdje sam osmislio sve svoje životne pizdarije. Zakomplicirao si život. Našao rješenja za svoje probleme. Mjesto na kojem sam doživljavao ovacije (dobro ne baš često) i mjesto gdje sam bivao sažaljivan.

Krevet je za mene oduvijek bio ne samo dio namještaja, nego mjesto, kada bih utonuo u san, proživljenih i ne proživljenih trenutaka, sreće i tuge.

U krevetu su se osmišljavali ratovi, dogovarala primirja. Razmislite samo koliko ste puta, s onom svojom (ili onim svojim), "dogovorili primirja" u krevetu. Krevet je mjesto gdje sve maske padaju.

Sada se pitate kakve veze ima onaj moj uvod vezan za politiku, političare i krevet? Jako velike dragi moji.

A priča počinje ovako:

Priča prva

- "Koji si ti nesposobnjaković. Vidiš da smo financijski u klincu. Kredit nam visi za vratom. Djeca nam se oblače po trgovačkim centrima. Ja si nisam ništa novoga kupila već ne pamtim kada. Valjda od prošlog tjedna. Ti hodaš u starim odijelima od prošle godine. Pogledaj si samo kakav auto voziš. Krntija ima već pet godina. A vidi onu Nadu. Nakinđurena, napinđurena. Djeca joj nose novu firmata odjeću. Imaju Ifone, kupili su novi stan, a onaj njen muž je šonjo da veći ne može biti. Ali on se na vrijeme "ubacio" u politiku. Sva su mu vrata otvorena. A ti? I nemoj mi više prilaziti. Izvoli seli u dnevnu na kauč. Ovaj krevet je, dok se i ti ne "ubaciš", za tebe zabranjeno mjesto".

Pratite poveznicu? Neimaština-ego-krevet-žena-politika.

Priča druga

- "Dobro dragi, ja tebe razumijem. Ništa mi ne fali. Imamo kuću s bazenom, vikendicu na moru. Dobre aute. Ti si sposoban. Znaš s parama. Racionalan si. Znaš o jednom trošku "podmiriti" nekoliko stvari kao naprimjer "trošiti" našu kućnu pomoćnicu. Ja ti sve to opraštam. Sve si mi priuštio osim statusa. Što meni sve to znači kada ja u kazalištu sjedim u parteru u dvadesetom redu dok ona glupača i kučka Nada sjedi s onim svojim šonjom u loži i s onim malim pederskim dalekozoro s visoka gleda na nas. Daj čovječe, trgni se malo. Vidiš da nas dosada ubija. "Ubaci" se i ti u politiku. Ti si sposobniji od svih njih. Obećavaš? Ajd dođi mi bliže. Nešto mi je hladno pa me zgrij, a kada budem postala gđa. ministarka zaposlićemo još jednu kućnu pomoćnicu, malo mlađu. Može"?

Pratite poveznicu? Blagostanje-ego-krevet-žene-politika

Priča treća

- "Jesi ti normalan. Pa do kada češ ti trpjeti da ovi tvoji kreteni rade što hoće? Odmah da si sutra dao otkaz onoj dvojici što su bili danas na tv-u. Jesi ti čuo njih što oni baljezgaju. Oni indirektno pljuju po tebi. Samo si ti glup. Cijeli svijet to vidi osim tebe, samo ti ne vidiš. A i onog Nadinog ima da nogiraš. Zamisli. Ja naručila jednu haljinu kod one dizajnerice i otišla u njoj na izložbu kod one glupače i zamisli, Nada se pojavila u sličnoj haljini. Koji blam. Ta ženska mene kopira već dugo. S njom je bio i onaj njen šonjo. Nikada mi neće biti jasno kako je on uopće i uspio politički. Nit je lijep, niti zgodan, a za tvoju informaciju, ima problema s prostatom. Pazi. To nije frik. Znam to iz prve ruke. Što ti misliš kako si se ti tako brzo probio u politici?
Imaš tjedan dana da raščistiš stanje. Ako treba u rat idemo u rat. Neće mene tamo neka flundra kopirati. A sada seli u dnevnu i vrati se kada "središ" stanje. I da. Zgodna ti je ova tvoja mlada tajnica. Pazi da ne ostaneš bez nje ili bez jaja".

Pratite poveznicu? Blagostanje-ego-krevet-žene-politika

No, ovo je samo moja teorija koja sa stvarnim zbivanjima nema nikakve veze, a svi likovi iz ove priče su izmišljeni osim ega-kreveta-žene-politike.

Sada se vračam ponovo na krevet i moje (mokre) snove.

Noćas sam sanjao da sam vlasnik slastičarne. Jedna mlada guzata i sisata djevojka upravo obrezuje kolač koji djeluje zamamno kao i ona. Rekoh joj: -"Podijeli ove okrajke sirotinji na ulici, a meni daj onaj fini sočni komad iz sredine".
Ipak sam ja gazda. Mogu da biram, a i mala je slasna i nju mogu "odvući" u krevet. Jbt. pa ja sam rođen za političara!!!

- "Ajde ustaj iz tog kreveta". Čuo se miomilni glas ove moje.
- "Već je devet sati. Sav pošteni svijet je već obavio sve kućanske poslove samo ti još ljenčariš. Da mi je znati što li si noćas sanjao"? Rekao bih ja njoj, ali ona bi sve po običaju pogrešno shvatila.
- "Hajdemo srećo, na noge lagane i kreni. Danas pokosi travu u dvorištu. Podreži živicu i idi u nabavku. Ne misliš valjda da ću ja tegliti sve one stvari iz trgovine, a uskoro bi trebao doći i vodoinstalater da popravi ono što ti nisi sposoban popraviti".

Na spomen vodoinstalatera sam skočio kao oparen.

- "Ako ima tetovažu ne puštaj ga u kuću ni za živu glavu".

Samo me čudno pogledala, odmahnula glavom i promrmljala: OVAJ JE PUKO' NAČISTO

Franjo Sabo - Sabotaža

umag  tz umag
5portal     ProBiz - internet i marketing, Umag
Travel Agency Atlas Rabac