PORTAL PRESSUM

Splićanke slave, a Lavice tuguju

Rukomet
2019-09-21 07:18:43

Nakon ovog minimalnog poraza Umažanki u Splitu ostaje žal za izgubljenim bodovima. Umaške rukometašice imale su igru i rezultat veći dio utakmice ali .....

Kada šest igračica u polju MORA odigrati svih šezdeset minuta jer rezultat tako diktira onda je sve jasno. Rotacija, rotacija, rotacije. Trenutno je to najveći problem trenera Umažanki.

A upravo su njih šest: Miočinović, Kernjus, Mataija, Bunić, Pavković i Plahinek na parketu provele svih šezdeset minuta.

Prvo poluvrijeme gošće iz Umaga držale su sve konce u rukama i solinu razliku od 2-3 gola. Na odmor se otišlo rezultatom 11:13.

Drugi dio, od samog početka, Umažanke su dominirale i imale 12:16 i napad za +5 razlike. Na žalost Adrijana Pavković pogodila je vratnicu, a tada se domaće igrčice bude i lagano smanjuju vodstvo gošći koje jednostavno ne uspijevaju (od umora) "složiti" par kvalitetnih akcija za nešto više.

Dramatičan finiš utakmice bio je kod vodstva Spličanki u '60 minuti (45 sec do kraja) 26:25. Umažanke su imale zadnji napad ali su ga loše odradile tako da je domaća golmanica (koja je btw. bila i najbolji pojedinac u redovima Spliita) sa zvukom sirene zabila 27 gol za Spličanke koje su sretno i spretno osvojile oba boda.

Igračice Umaga ponovo su pružile jednu lavovsku partiju i ništa im se (kao niti trenerima) ne može zamjeriti, ali očito je da se prva liga ne igra sa nekoliko igračica i nekoliko djevojčica, a kliču se parole "Grad rukometa" i "Grad sporta".
 
SPLIT 2010 – UMAG 27:25 (11:13)

SPLIT 2010: Mrkonjić, Buljan 1, Kalajžić, Plazibat, Rubić 3, Stojanov 9 (2), Budić, Stilinović 1, Škarić 3, Romić, Macan 2, Kapitanović, Ercegović 5, Birtić, Bešker, Surjan 3
Trener: Nenad Alfirević
 
Isključenja: 6 minuta (Kernjus 4, Bunić 2)

UMAG: Pratljačić I., Pratljačić M., Plahinek 3, Kernjus 1, Mataija 7 (5), Miočinović 4, Pavković 6, Brkljača, Blašković, Bunić 4, Kremer
Sedmerci: 5/6, Isključenja: 4 minuta (Kernjus 2, Brkljača 2)
Trener: Bruno Maros
 
 
Franjo Sabo
 
REZULTATI 2. KOLO
 
 
TABLICA
 
 
PAROVI 3. KOLO
 

umag  tz umag
5portal     ProBiz - internet i marketing, Umag
Travel Agency Atlas Rabac