PORTAL PRESSUM

Umažani do bodova na krilima najiskusnijih

Rukomet
2019-09-28 07:39:30

Umažani su prvu domaću utakmicu odradili na najbolji mogući način. Nakon remija u Dubrovniku (1. kolo) za očekivati je bilo da se pred svojom publikom predstave u najboljem svijetlu.

Večeras su "povukli" oni najiskusniji. Milinković (8 obrana), Bošnjak (7 golova i Igor Vujić (5 golova).

Obrana Umažana funkcionirala je odlično, tako da gosti nisu imali niti nekih posebnih prigoda da utakmicu okrenu u svoju korist iako su dugo držali minimalnu rezultatsku prednost domaćina.

Tomislav Bošnjak ponovo je pokazao kolika je igračka veličina. Kada je momčad bila bez ideje u napadu on bi hladno završavao akcije.
Igor Vujić nakon pauze od dvije sezone potvrdio je epitet vrhunskog znalca i razornog pucača ali njegov učinak u obrani je neprocjenjiv.
Tomislav Milinković odigrao je jednu od utakmica karijere, iako (samo) s osam obrana, sve su one bile u trenutku kada je postojala opasnost da se rezultat prelomi.

Vidljiv je žar i želja da se ove sezone napravi malo veći iskorak, a svoju kvalitetu Umažani imaju priliku potvrditi već u subotu protiv Dubrave koja je "ranjena" u Poreču.

Franjo Sabo


UMAG – GORICA 29:27 (13:13)

UMAG: Lučin F., Buvinić G. 2, Krupić, Gavran, Horozović 2, Bošnjak 7, Ružić, Majić 2, Vukotić, Glavaš 5 (2), Milinković, Maros, Matijević, Gorbunovs 3, Sinčić 3 (1), Vujić 5
Sedmerci: 3/5, Isključenja: 2 minuta (Gorbunovs 2)
Trener: Boris Lisica

GORICA: Ceković, Ereš 1 (1), Laljek 5 (2), Goričanec, Negran 1, Šalić, Vrbić, Purić, Ćavar 5 (3), Sladoljev 1, Žarković, Kraljević 5, Šafranko 4, Vrdoljak 3, Gal, Ljubić 2
Sedmerci: 4/5, Isključenja: 4 minuta (Vrdoljak 2, Ljubić 2)

Trener: Andrija Nikolić
 
 
 

umag  tz umag
5portal     ProBiz - internet i marketing, Umag
Travel Agency Atlas Rabac