PORTAL PRESSUM

Maros će napasti Bjelovar s povrtnicom Anom Jajčević

Rukomet
2019-10-05 06:54:06

Ove sezone Bjelovarčanke su odlučile napraviti iskorak u odnosu na prethodna prvenstva. Očito je da se više ne zadovoljavaju prosječnošću. U prvom kolu u Pločama uzele su bodove Dalmatinki, a tjedan poslije "pregazile" Zrinkice na svom parketu s +12 (34:22), te tako s maksimalna 4 boda uz bok su Podravka Vegeti i Lokomotivi.

Nije to ništa novo za Bjelovarčanke koje su nakon "lepršavih" nekoliko godina napravile rez, adekvatno se pojačale i tako već treću sezonu igraju u gornjem dijelu ljestvice uz bok vodećima.

Ipak, za Bjelovarčanke parket u Stella Marisu je pomalo "klizav". Utakmice su to pune naboja među igračicama ali i trenerskim nadmudrivanjima.

Tako će biti i večeras. Trener Bjelovarčanki Hrvoje Cikoja ima na raspolaganju gotovo identičnu ekipu iz prošlog prvenstva koju je pojačala Slavica Schuster i odmah "pokazala zube" zabivši sedam golova u Pločama.

S druge strane Bruno Maros od večeras ima na raspolaganju Anu Jajčević najboljeg strijelca lige koja je u prošlom prvenstvu (s dvije utakmice manje zbog ozljede) zabila 137 golova i bila daleko najbolji strijelac lige.

Ostatak ekipe dobro "diše" što je bilo vidljivo i na utakmici prvoga kola protiv Sesveta ali i na gostovanju u Splitu gdje su Umažanke "pale" tek u finišu utakmice. Najveći problem igračica Brune Marosu je potrošnja uzrokovana nedostatkom igračica za rotaciju, a to bi se večeras trebalo ublažiti ulaskom Jajčevićke u ekipu.

Utakmica ŽRK Umag - ŽRK Bjelovar igra se u dvorani Stella Maris s početkom u 19:00 sati uz poziv gledateljima da podrže Umažanke koje igraju neki novi drugačiji rukomet.

Franjo Sabo
 
 
PAROVI 3. KOLO
 
 
LJESTVICA
 

umag  tz umag
5portal     ProBiz - internet i marketing, Umag
Travel Agency Atlas Rabac