PORTAL PRESSUM

U teškoj utakmici Lavice su se lavovski borile protv brojčano nadmočnijeg protivnika

Rukomet
2019-10-05 07:59:43

'Umag je jedna odlična ekipa, samo na žalost ima premali broj igračica' riječi su trenera gostujuće ekipe ŽRK Bjelovar nakon utakmice u jednom neformalnom kontaktu.

Upravo to je i večeras bio najveći problem vodstva s klupe Umažanki. Standardna šestorka (Miočević, Pavković, Mataija, Jajčević, Plahinek i Bunić) odigrale su veći dio utakmice, tek mlada Kernjus bila je ta koja je ulazila u igru.

Umažanke su se i večeras lavovski borile protiv treće ekipe lige. Večeras je nakon šest mjeseci zaigrala i Ana Jajčević koja je odmah na početku otvorila golom utakmicu. Što je znak da je njen operirani prst spreman za predstojeće bitke ali ni to nije bilo dovoljno. '40. minuta ponovo se (kao i u Splitu) pokazala kao minuta kada opada koncentracije (očito zbog umora).

Od dvadeset promašaja, Umažanke su promašile gol 12 puta (ostalih osam šuteva obranile su gostujuće golmanice), a to je znak da zbog napora i koncentracija pada u završnici šuta. Za razliku od domaćih igračica, gošćama se je to desilo (samo) osam puta.

Gostujući trener Hrvoje Cikoja na ovu utakmicu poveo je iz Bjelovara 16 igračica. Umag je imao na klupi trinaest (s tri golmanice). Pametnom dosta. Prva liga se ne igra sa 7-8 igračica, stav je to svih onih koji su gledali večeras bespoštednu borbu umaških Lavica koje su ostavile srce na terenu.

Koliko su ekipe iz sredine ljestvice podjednake kvalitete govori i podatak. Bjelovarčanke su pobijedile Zrinski (34:22), a večeras je isti taj Zrinski odigrao remi s Kokom (26:26). Zbog toga ostaje žal za večerašnjim porazom (kao i za onim u Splitu).

Sljedeće kolo Umag gostuje kod Koke u Varaždinu i ima dovoljno vremena da se zavidaju rane jer je sada djevojkama najteže. I one su svjesne da se protiv majke prirode ne može dok tijelo vapi za kojom minutom odmora.

Onaj tko je pametan shvatit će poruku.

Franjo Sabo

UMAG – BJELOVAR 29:32 (12:13)

 
 
REZULTATI 3. KOLO
 
 
TRENUTNA  LJESTVICA
 
 
SLJEDEĆE 4. KOLO
 

umag  tz umag
5portal     ProBiz - internet i marketing, Umag
Travel Agency Atlas Rabac