PORTAL PRESSUM

PU istarska: Umažanka prevarena preko društvene mreže-upozorenje!

Umag
2019-11-28 01:13:49

Prevarena preko društvene mreže-upozorenje!

Umaška je policija 27. studenoga zaprimila prijavu 79-godišnje hrvatske državljanke da je prevarena za više tisuća kuna.
Naime, žena je prijavila da joj se krajem listopada putem društvene mreže javila osoba koja joj se predstavila kao daljnji bolesni rođak koji joj je želi donirati više stotina tisuća eura. Uputio ju je da se javi drugoj osobi, navodnom odvjetniku, koji će joj potvrditi nasljedstvo. Nakon što je žena kontaktirala drugu osobu te mu u dva navrata na bankovni račun uplatila iznos od više stotina eura,  shvatila je da je prevarena i odlučila događaj prijaviti policiji.
Policija traga za nepoznatim počiniteljem te još jednom upozorava građane da ne nasjedaju na razne internetske prijevare i da se ne upuštaju u sumnjive novčane transakcije, kako ne bi sami postali žrtve ili nesvjesno sudjelovali u počinjenju kaznenih djela. Ukoliko vas nepoznata osoba traži da joj uplatite novac, iz bilo kojeg razloga, ne prihvaćajte komunikaciju i ne šaljite joj novac. Dobro razmislite i provjerite sve okolnosti, a ukoliko smatrate da se radi o prijevari ili nekom drugom protupravnom ponašanju, događaj prijavite policiji na broj 192.

Osumnjičen za neovlaštenu uporabu tuđe pokretne stvari

Umaška je policija dovršila kriminalističko istraživanje nad 25-godišnjakom te je utvrdila sumnju da počinio kazneno djelo neovlaštena uporaba tuđe pokretne stvari. Sumnjiči ga se da je u noći s 21. na 22. studenoga sa zemljišta na području Umaga neovlašteno oduzeo automobil Renault 4, čime je oštetio 62-godišnjeg slovenskog državljanina. Automobil je potom pronađen nedaleko mjesta Matelići gdje je osumnjičeni imao prometnu nesreću s materijalnom štetom. Protiv 25-godišnjaka se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava u redovnom postupku.

Sankcioniran zbog prometnih prekršaja i posjedovanja droge
 
Zbog prekršaja u cestovnom prometu i posjedovanja droge, umaška je policija prekršajno sankcionirala 28-godišnjaka. Naime, policijski službenici su jučer oko 22,15 sati uočili muškarca kako upravlja automobilom Fiat Punto, pulske registarske oznake, iz smjera Ulice Miroslava Krleže u smjeru Jadranske ulice. Dolaskom ispred policijske postaje, vozač je ušao u dvorište unatoč postavljenom prometnom znaku zabrane prometa u jednom smjeru. Nad vozačem je obavljeno alkotestiranje kojim je utvrđeno da je pod utjecajem alkohola od 1,19 promila dok je test na droge odbio. Zbog vjerojatnosti da će nastaviti s činjenjem prekršaja, vozač je smješten u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Prilikom pregleda kod muškarca je pronađeno 3,92 grama marihuane i 3,44 grama amfetamina te se protiv njega uz optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama podnosi i optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

PU istarska

umag  tz umag
5portal     ProBiz - internet i marketing, Umag
Travel Agency Atlas Rabac