PORTAL PRESSUM

Pobjedu 'zasjenile' najmlađe navijačice

Rukomet
2019-11-30 05:00:23

Utakmica 1. HŽRL odigrana u Umaga između istoimenog domaćina i gošći iz Crikvenice bila je važna za obije ekipe. Umažanke su tražile bodove koje ih učvršćuju na sredini ljestvice, a gošće da konačno skinu "paučinu" zvanu nula bodova na kontu.

Upravo tako se je i igralo dobar dio prvoga poluvremena sve do pred kraj kada domaće igračice na odmor odlaze s (komotnih) pet golova prednosti (15:10).

U tom dijelu po golovima su prednjačile Ana Jajčević s pet i gošća Antonela Kalčić s četiri gola.

Drugi dio gošće nastavljaju s dinamičnom i agresivnom igrom , ali Umažanke i dalje drže "pristojno" odstojanje od 4-6 golova prednosti.

Nakon '45 minute kada je bilo izvjesno da će bodovi ostati u Umagu oba trenera daju priliku svim igračicama da nastupe u večerašnjoj utakmici tako da je krajnji rezultat i "pristojno" završio za gošće s obzirom na to da su Umažanke pet minuta prije kraja imale +9 golova.

Murvica ima mladu ekipu, ali ekipu koja, u koliko ostane na okupu, u proljeće bi mogla mnogima pomrsiti (bodovnu) računicu.

Umažanke sada imaju devet bodova što ih drži na sredini ljestvice, ali ono što raduje je (konačno) da su odigrali utakmicu bez stresa u završnici.

Na nekim igračicama je vidljiv lagani umor ali na sreću ostalo je još (samo) dva kola. Gostovanje u Dugom Selu i posljednja utakmica kod kuće protiv 1234 Virovitice.
 
Koliko su god truda i znoja prolile igračice na parketu, sve je to malo u usporedbi s gromoglasnim navijanjem najmlađih članica kluba koje su zdušno svih šezdeset minuta bodrile svoje starije kolegicice i na kraju ih ispratile gromoglanim pljeskom kojim su im čestitale pobjedu. Bravooo curke.

Franjo Sabo
 
 
LJESTVICA
 

umag  tz umag
5portal     ProBiz - internet i marketing, Umag
Travel Agency Atlas Rabac