PORTAL PRESSUM

Dvostruko rukometno gostovanje u Sesvetama. Rukometaši pred Tv kamerama

Rukomet
2020-02-01 11:35:21

U sjeni dočeka umaških srebrnih Lina i Valentina umaške rukometašice i rukometaši polako kreću put Sesveta. Danas igrom slučaja obije ekipe gostuju u gradiću pored Zagreba.

Rukometašice ŽRK Umag prve izlaze na parket u 17:30 sati. Utakmica je to puna optimizma nakon prikazane igre u Zagrebu protiv favorita Lokomotive prošlog vikenda.

Treneri rukometašica Bruno Maros i Ivan Sever mogu većim dijelom utakmice biti zadovoljni. Igra protiv Lokomotive bila je dobra. Napravljen je značajan iskorak prema naprijed. Još su ostale neke sitnice koje treneri moraju promijeniti u glavama nekih igačica.

Iako je poraz izražen s minus pet golova, treba naglasiti da su Umažanke primile četiri gola iz brzog centra Lokomotive i pet golova iz svojih grešaka, pogrešnih dodavanja u napadu.

Novost je i povratak Nikoline Nushi koja je zaigrala u početnoj postavi na mjestu desnog vanjskog i unijela puno živosti u napad svojom energijom. Još kada se malo oslobodi i popravi preciznost šuta biti će to ponovo ona stara Nikolina koja je zbog ozljede i operacije koljena pauzirala godinu dana. Ono što je najvažnije, u glavi je poslagala kockice i ulazi u duele bez straha.

Domaćin Sesvete Agroproteinka prošli vikend ugostila je djevojke iz Čakovca i u jednoj neizvjesnoj utakmici u kojoj su Zrinkice imale previše tehničkih grešaka pobijedili ali, nije to bila igra Sesvećanki na razini pozicije na tablici. S toga, prilika je to za Umažanke da iskoriste trenutnu formu Sesvećanki i uknjiže bodove koji su im neophodni u nikad težem rasporedu koje imaju ovoga proljeća.
 
 


Rukometaši izlaze na parket dvorane u Sesvetama u 19:00 sati. Ovu utakmicu možete gledati na Planet Sport Tv.

Boris Sinčić koji je o strane uprave kluba potvrđen kao dugoročno rješenje na klupi Umažana kreće u lov na poziciju koja vodi u Ligu za prvaka. Momčad je ez velikih promjena, izuzev što je (prema pisanju jednog sportskog portala) u klub stigao Ivan Čirjak iz Buzeta, momak koji je u Buzet stigao iz rukometne meke Ljubuškog. Čirjak je desni vanjski.

Sinčić ima dobro popunjen igrački kadar maladim snagama iz podmlatka. Do sada su oni bili samo umaške nade, a sada je trenutak da naprave iskorak u svojoj igračkoj karijeri.

Krupić, Ružić, Gavran, Matijević i ostali trebaju da se izbore za minutažu. A to mogu samo radom na treningu i kvalitetnim igrma kada dobiju priliku da nastupe. Sve ostalo su floskule o tome kako trener nekoga voli ili ne voli. Borbene, mudre i savjesne igrače svi vole bez obzira na godine i iskustvo.

Šesta pozicija na ljestvici nije očekivana pozicija prošle jeseni. S toga Umažani večeras moraju krenuti u osvajanje bodova i nadoknaditi one koje su "prosipali" na svom parketu.

Razlika između šestoplasiranog Umaga (12 bodova) i drugoplasirane Dubrave (15 bodova) je "samo" tri boda. No to vide i momčadi Spačve, Poreča i Zameta koje također imaju po 12 bodova.

S toga za očekivati je da će ovo biti zanimljivo rukometno proljeće.

Franjo Sabo
 
 
 

umag  tz umag
5portal     ProBiz - internet i marketing, Umag
Travel Agency Atlas Rabac