PORTAL PRESSUM

Ovo je bio šamar umaškoj publici

Rukomet
2020-02-09 07:44:57

Nakon večerašnjeg poraza Umažanke su na ljestvici potonule još jedno mjesto niže. Sada su na jedanaestom, a to je samo bod više od zone ispadanja.
U narednim kolima slijedi niz od nekoliko utakmica s jakim protivnicima kako u gostima, tako i kod kuće, što znači da slijedi bodovna sušica.
Poslije večerašnje utakmice trener gošći iz Splita na telefon je nekome (sav šokiran) objašnjavao da ne može vjerovati da su večeras pobijedili.
Vjerovati ne mogu mnogi. A kada je zadnjih 7-8 minuta jedan dio gledatelja napustio dvoranu sve je bilo jasno o odnosu svih aktera prema večerašnjoj utakmici koja je bila jedna od najvažnijih za ostanak u društvu najboljih.

Umažanke imaju svoju publiku koja im je vjerna. Dvorana Stella Maris na svakoj utakmici solidno je popunjena. Mnoge bolje ekipe bi se radovale da imaju toliko publike.

Umaška publika nije kritična. Ne prigovara za poraze, ali je ljuta na kukavičluk.
Večeras nakon utakmice svi su u nevjerici vrtjeli glavom, a jedna gospođa (bivša rukometašica) je komentirala: "Nije važno što si izgubio. Važno je kako si izgubio".

Mi prosti rukometni puk ne moramo razumjeti rukometnu igru. Za to postoje 'stručnjaci'. Niti vaš novinar ne mora razumjeti rukomet, ali nakon 20 godina intenzivnog praćenja, pisanja izvještaja o rukometu, stotine direktnih radijskih prijenosa, zna prepoznati kada je nešto trulo.
"A nešto je trulo u državi Danskoj".

Franjo Sabo
 
 
 

umag  tz umag
5portal     ProBiz - internet i marketing, Umag
Travel Agency Atlas Rabac