PORTAL PRESSUM

PU Umag: Dva nemila događaja u Umagu

Umag
2020-05-20 04:25:48

Nakon popuštanja mjera i slobodnijeg kretanja građana u Istri je zamiječena pojačana kriminalna aktivnost. Jučerašnji dan nam donosi veću aktivnost umaške policije, a izdvajamo dva događaja:
 
Prijetio smrću dvojici muškaraca

Umaška je policija dovršila kriminalističko istraživanje nad 48-godišnjakom te je utvrdila sumnju da je počinio kazneno djelo prijetnja. Muškarca se sumnjiči da je 13. svibnja oko 13 sati u naselju Finida na području Umaga, nakon verbalnog sukoba oko granice zemljišta, držeći palicu u ruci prijetio smrću 60-godišnjaku i 25-godišnjaku. Protiv osumnjičenog muškarca se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava u redovnom postupku.

Prijavljeni zbog omogućavanja trošenja droge i neovlaštenog posjedovanja oružja

Umaška je policija dovršila kriminalističko istraživanje nad 20-godišnjakom te je utvrdila sumnju da je počinio kazneno djelo omogućavanje trošenja droga dok se 62-godišnjaka tereti za neovlašteno posjedovao oružje.
Policijski službenici su temeljem naloga nadležnog suda obavili pretragu kuće koju koriste osumnjičeni  u kojoj su pronađena dva pištolja s pripadajućim streljivom koje je 62-godišnjak neovlašteno posjedovao te 22,2 grama marihuane za koju je utvrđeno da pripada mlađem muškarcu.
Također, tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno je da mlađi muškarac početkom svibnja na zemljištu na području Brtonigle davao na konzumiranje drogu marihuanu maloljetniku te se protiv njega nadležnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava dok se protiv starijeg muškarca zbog neovlaštenog posjedovanja oružja podnosi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja.
 
PUistarska

umag  tz umag
5portal     ProBiz - internet i marketing, Umag
Travel Agency Atlas Rabac