PORTAL PRESSUM

Hrvatska i Umag domaćin Europskog prvenstva za gluhe rukometaše 2021.

Rukomet
2020-06-24 11:13:23

Na sastanku održanom u Ateni, predsjednik Europske sportske organizacije gluhih (EDSO) potvrdio je da je Izvršni odbor EDSO-a dodijelio domaćinstvo gradu Umagu. Natjecanje će biti podijeljeno u dvije grupe iz kojih dvije prvoplasirane momčadi nastavljaju put u razigravanje polufinala, utakmica za treće mjesto i finale.

"S veseljem mogu potvrditi da smo preuzeli domaćinstvo Europskog rukometnog prvenstva gluhih koje se trebalo održati u danskom Kopenhagenu u srpnju, no zbog situacije s Covid-19 je otkazano. U dogovoru sa Središnjim državnim uredom za sport, CZ RH, gradom Umagom i našim partnerima Unilineom na čelu sa Špremom te Hrvatskim rukometnim savezom, odlučili smo da se održi u siječnju u Umagu, pri čemu bih se zahvalio istima na podršci. Nadam se da će Hrvatska rukometna reprezentacija imati i publiku uz sebe na putu obrane europskog zlata iz 2016. godine u Berlinu", rekao je Oliver Lušić, kapetan rukometne prezentacije i predsjednik HSSG-a.

Podsjetimo, „Tihi pakleni“ osim europskog zlata imaju dva naslova svjetskih prvaka i četiri zlatne olimpijske medalje.

Izvor: OVDJE
 
Ovo je vijest koja će obradovati mnoge zaljubljenike u rukomet. Umagu je pripala čast da bude domaćinom te velike smotre kao što je Europsko rukometno prvenstvo za gluhe koji su već nekoliko godina u samom vrhu i osvajači su dva naslova svjetskih prvaka predvođeni Umažaninom Mariom Sirotićem kao izbornikom i umaškim rukometašem i najboljim igračem na svijetu Tomislavom Bošnjakom.
 
Urednik

umag  tz umag
5portal     ProBiz - internet i marketing, Umag
Travel Agency Atlas Rabac