PORTAL PRESSUM

Marijeta Vidak, zvukom sirene, 'bombom' bacila u očaj Varaždinke

Rukomet
2020-09-26 07:57:17

Večeras smo u Umagu gledali jednu dobru i dinamičnu utakmicu u kojoj se do posljednje sekunde nije znao pobjednik. Marijeta Vidak, nova igračica Umaga "presudila" je gošćama u posljednjoj sekundi utakmice.

Sam početak utakmice donio je potpunu dominaciju domaćih igračica. Gošće nisu uspijevale složiti pošteni napad, a domaća obrana djelovala je čvrsto i snažno. Koka zabija svoj prvi gol nakon 5,5 minuta (Jalušić), a do tada Bešen, golmanica Koke, loptu je izvadila četiri puta ( Vidak, Miočinović, Lisjak, Barišić).

Tim tempom nastavljaju Umažanke i u nastavku nošene odličnim obranama Lucije Blašković i čvrstom obranom.

Ta dominacija traje do '24 minute kada gošće po prvi puta ozbiljnije prijete smanjenjem vodstva 12:10, a kod domaćih igračica polako ulazi "voda u uši".

Na odmor se otišlo neriješenim rezultatom 13:13, rezultatom kojim na kraju moraju biti zadovoljnije domaće igračice s obzirom na to da su iskompromitirale veliku gol razliku koju su imale u startu.

Nastavak utakmice u znaku je gošći koje drže gol-dva prednosti do samog finiša utakmice.

Od '59 minute nastala je prava drama. Sudački par Kuhar-Prelčec sudi desetak sekundi do kraja utakmice sedmerac za Koku koji uspješno realizira danas sjajna Suzana Furjan (10/11) za remi 27:27.

I kada smo pomislili da je podjela bodova realnost ove utakmice Marijeta Vidak zvukom sirene pogađa rašlje Sare Šopar za pobjedu Umaga 28:27.

Što reći za kraj.

Ovo je kolektivna pobjeda svih igračica i trenera. Nova pojačanja u ekipi Umaga ( Vidak i Lisjak) pokazale su da su igračice od formata. Andrea Pavković preuzimala je rizik i "bacala" se na glavu kada ekipi nije išlo. Ana Jajčević igrala je malo. Malo ali učinkovito. Jedan gledatelj je komentirao: "Kada ne znaš kuda s loptom dodaj Ani".
Trenerski dvojac Maros-Sever očito sada ima materijala i dovoljnu širinu da ekipu izvuče iz prosječnosti.
Posjeta u dvorani (za prvo kolo) dobra, a publika bučna (od '59 minute).

Gošće iz Varaždina tradicionalno neugodne. Ovo je tek četvrta pobjeda Umažanki od tridesetak odigranih utakmica protiv Koke. To dovoljno govori o kvaliteti Varaždinki i još kada im se u ekipu vrate povrijeđene i ponajbolje igračice Ines Domjan i Ivana Dežić mnoge ekipe će "lomiti zube". S toga je ova pobjeda Umažanki još vrjednija.

Franjo Sabo
 
 
 
 
 

umag  tz umag
5portal     ProBiz - internet i marketing, Umag
Travel Agency Atlas Rabac