PORTAL PRESSUM

MRK UMAG: Do bodova lakše od očekivanog

Rukomet
2020-10-10 07:23:23

Večeras je u Vinkovcima odigrana utakmica koju će domaćini Spačva morati brzo zaboraviti ali i izraziti duboko poštovanje prema gostima iz Umaga koji ih nisu totalno ponizili.

Već sam početak utakmice dao je naslutiti da će iskusna ekipa Spačve imati muke sa lakonogim i mladim igračima Umaga koji su veći dio prvoga poluvremena uvijek bili za korak brži.

Sven Matijević koji već nekoliko godina čeka svoju priliku da bude No. 1. konačno je i dočekao i pokazao po tko zna koji puta svoj raskošan talent.

Držao je napad Spačve na tankoj žici cijelo prvo poluvrijeme i sa šest obrana usmjeravao utakmicu prema pobjedi.

Gosti iz Umaga već tradicionalno ne čekaju posljednji znak sirene da je utakmica gotova, nego pred kraj ulaze u laganu fazu opuštanja što je dovelo do toga da Spačva ode na poluvrijeme s neriješenim rezultatom 13:13, a drugi dio dozvoljavaju Spačvi da sigurno vodstvo od 11 golova razlike smanje na "samo" pet golova.

Tri kola,dvije pobjede. Lijep skor na otvaranju sezone u koju su Umažani ušli s teškim porazom u Varaždinu, a zaliječili visokom pobjedom protiv Dubrovnika. Ova večerašnja pobjeda je značajna kako za psihu igrača tako i za činjenicu da su nosioci igre večeras bili mladi igrači Umaga koji su ponikli u klubu i koji će uz dirigentsku palicu Tomislava Bošnjaka morati dokazati ove sezone da su pravi.

Već sljedeći vikend u Umagu gostuje neugodna Dubrava s kojom će se mladići morati ozbiljno "potući" za bodove.

Franjo Sabo

 
 

 

 

umag  tz umag
5portal     ProBiz - internet i marketing, Umag
Travel Agency Atlas Rabac