PORTAL PRESSUM

MRK UMAG: Umažani visoko lete

Rukomet
2020-10-17 06:55:11

Treća pobjeda u nizu znači da će u buduće svi protivnici s puno respekta pripremati utakmice protiv goropadnih i ratnički raspoloženih Umažana.

Večerašnja utakmica ponovo je pokazala i dokazala tezu da obrana dobiva utakmicu, a živa i pokretna obrana mladih igrača Umaga pobila je tvrdnje da u obrani moraju igrati gorostasi. Oni su sve samo ne gorostasi.

Kao i u Vinkovcima večeras je protivnik izgledao spor i trom u odnosu na igrače Umaga što svakako ne stoji. Umažani igraju brzo, bez kalkulacije, s ciljem što prije oduzeti loptu i što prije zabiti gol protivniku.

Upravo su to demonstrirali i večeras protiv Dubrave koja već nekoliko sezona (nakon PPD Zagreb i Nexe) nosi epitet ponajbolje momčadi lige.

Prvi dio rezultatski kontroliraju gosti iz Zagreba ali bez nekih ozbiljnijih rezultatskih odvajanja. U finišu prvoga dijela nakon što Bošnjak zabija za izjednačenje 14:14 odlični Filip Glavaš s dva gola u finišu poluvremena odvodi Umažane na odmor s +2 gola.

U drugom dijelu igra se gol za gol ponovo bez željenog odvajanja koje su prizivale obije ekipe i ponovo je Umaška mladost, kao i u finišu prvog poluvremena, svojom brzinom "slomila" protivnika i golovima Gabrijela Buvinića i Filipa Glavaša zaključila utakmicu s dva gola prednosti.

Kod Umažana treba istaknuti još i Filipa Perića koji je imao 36% (11/30) obrana dok su svi ostali svojom požrtvovnom igrom doprinijeli novoj velikoj pobjedi pred gostovanje u susjedni Poreč (koji je večeras visoko porazio Bjelovar u gostima) idućeg vikenda.

Franjo Sabo

 
 
 
 

umag  tz umag
5portal     ProBiz - internet i marketing, Umag
Travel Agency Atlas Rabac