PORTAL PRESSUM

ŽRK UMAG: Umažanke ostale u klubu sto posto

Rukomet
2020-10-18 07:12:58

Sama atmosfera pred večerašnju utakmicu bila je prilično ležerna kod navijača, a na zagrijavanju igračica Umaga bila je vidljiva lagana nervoza. Poraz bi značio poništenje učinjenog u prva dva kola, a pobjeda ulaz u elitnu skupinu (do sada) nepobjedivih.

Sam početak utakmice upravo tako je i počeo, u grču. Gošće iz Osijeka su to osjetile i držale rezultatski egal sve do 15. minute koliko je trebalo Umažankama da postignu radnu temperaturu i odvoje se na +3 a sve ostalo je kvalitetno održavanje razlike od 5-6 golova prednosti koja nije bila veća prvenstveno zahvaljujući golmanici gošći Magdaleni Brkić koja je imala šest obrana u prvom dijelu, samo dva manje od maestralne Lucije Blašković koja je sakupila 8/16 odnosno 50% obrana.

Na odmor se otišlo rezultatom 14:8.

Drugi dio u znaku je gošći koje ponovo desetak minuta imaju igru ali manje od -4 nisu uspjele smanjiti. Nakon toga ponovo Andrea Pavković, Marijeta Vidak i Tina Barišić pucaju iz svih pozicija, a Kristina Plahinek istrčava nekoliko vrijednih kontri.

U '56 minuti rezultat je 27:20 i tada je svima bilo jasno da će se ponovo oriti pjesma u umaškoj svlačionici.

Treneri Maros i Sever na parket su poslali igračice s manjom minutažom, na opće zadovoljstvo umaške publike koja je zdušno čestitala, velikim pljeskom, na ovoj vrijednoj pobjedi protiv ekipe Osijeka koja je dobro izgledala na parketu i koja će još mnogima zagorčati život u ovom prvenstvu.

Gošće su jedna mlada ekipa koju predvodi već poznata Dora Lacković koja je i ovaj puta osam puta zabila i bila uz već spomenutu golmanicu Magdalenu Brkić najistaknutiji član osječke ekipe.

Ova pobjeda Umažankama je donijela  treću poziciju na tablici i 100% učinak u tri kola. Sljedeći vikend Umažanke putuju u Split i to će biti pravi test. Pobjeda znači puno, a poraz ništa posebno neće promijeniti. S toga zaželimo im sretan put, da rasterećene otputuju u Dalmaciju i da uz dobru borbu i nastavak istog pristupa igri kao do sada ponovo se iz Dalmacije vrate kući pjevajući.

Franjo Sabo
 
 
 


umag  tz umag
5portal     ProBiz - internet i marketing, Umag
Travel Agency Atlas Rabac