PORTAL PRESSUM

Kolumna Sabotaža: Teća iz Beča

Kolumna - Sabotaža: Franjo Sabo
2021-02-04 12:28:59

U posljednje vrijeme ovi bezobrazni novinarčići maltretiraju i ispituju političare od kuda im vile, stanovi, auti, brodovi? Ništa čudno. Novinari trebaju da pitaju, a dotični da daju odgovore.
Odgovori su manje ili više neuspješni i neuvjerljivi ali jedan odgovor me je jako razljutio. Kaže jedan deran na upit novinarke od kuda mu pare za stan i Audi, on kao iz topa da mu je novce dao "Teća iz Beča".
Mlada nadobudna novinarka nezadovoljna odgovorom nastavlja s propitivanjem, pa slijedi upit: Što to "Teća iz Beča" radi u Beču, a deran hladno kaže: - Radi na benzinskoj.

E sada sam očekivao da će mlada novinarka biti zadovoljna odgovorom, ali neee. Ona rešeta dalje.

- Koliko dugo "Teća iz Beča" radi u Beču?
- Pet godina.

Dalje nisam više gledao tv. Ova mlada novinarka je očito jako neiskusna. Da sam ja radio taj intervju odmah bih skontao od kuda lova.

"Teća iz Beča" radi na benzinskoj, a benzin i voda se odlično sljubljuju kao i vino i radenska u špriceru, naprosto se obožavaju. Benzin skup, voda džabalesku i evo ti love, logično. Što znači da je deran sretnik koji ima "Teću u Beču". Imati danas "Teću u Beču" je Božji blagoslov.

I onda mi je sinula ideja.Čekaj malo pa i ja sigurno imam nekog "Teću u Beču".

Moj djed (mamin tata) bio je čistokrvni Austrijanac (prezimena Friedrich). Rođeni Bečlija da rođeniji ne može biti (ili tamo negdje oko Beča). Što znači da ga jebeš, matematičkim izračunom ja isto moram imati barem jednog "Teću u Beču".

Nije mi vrag dao mira i odem ja izguglati koliko ima Friedricha u Germanskim državama, kad tamo 38 milijuna rezultata. Tu mi je mašta odmah proradila. Od 38 milijuna ja bih morao imati 3 milijuna rođaka, matematički gledano, ja sigurno imam barem jednog bogatog "Teću u Beču", a taj sigurno ne radi na benzinskoj. Ali kakve sam ja sreća taj je neka velika cicija pa mi je palo na pamet da ja njima svima (3 milijuna) pošaljem mail da mi pomognu s jednim eurićem. Eto ne mora biti ni eurić, može s deset centi. Ma može i s jednim centom. Daj što daš.

Ovu ideju sam ispričao ovoj mojoj. Samo me je zabrinuto pogledala i rekla. - Mani se ti tih tvojih rođaka. Nebuju ti oni niš' poslali.Oni su ti kak' mi Podravci. Neg' sada ti idu izbori pa se lijepo uključi i budi političar, nadji si neku "benzinsku" i kada te neka novinarka bude pitala od kuda ti sve ovo što si si nakupoval ti joj lijepo reci da ti je poslal "Teća iz Beča", a imaš i dokaze. Tvojih je tamo 3 milijuna.

Ta njena ideja mi se svidjela.Već se vidim u velikom uredu s kožnom foteljom na okretanje. Mudrujem, sijem floskule. Kada mi u posjet dođu oni koji su glasali za mene ja ću ih pitati: - "Kaj bi ti štel biti". Žene bi me ponovo  voljele. Za mene bi rekle kako sam baš slatki medo. Ne bi  više govorile "ona debela svinja", a moja "benzinska" bi samo štancala.

Život je baš lijep. Treba biti samo rođen pod sretnom zvijezdom i imati "Teću u Beču".

Franjo Sabo - Sabotaža

umag  tz umag
5portal     ProBiz - internet i marketing, Umag
Travel Agency Atlas Rabac