PORTAL PRESSUM

Umažanke protutnjale Osijekom

Rukomet
2021-02-27 07:41:38

Večerašnja utakmica trećeplasiranih Umažanki bila je utakmica koja donosi veliku prednost i smanjuje ugrozu povjesnog rezultata za umaški ženski rukomet. Već na samom zagrijavanju bilo je vidljivo da su nabrijane i željne pobjede što su uz veliku borbenost i disciplinu koju su od njih tražili treneri i ostvarile.

Krajnji rezultat 24:27 ne odražava stvarno stanje na parketu. Razlika u kvalitetu je ipak bila na strani gošći koje su dominirale tijekom cijele utakmice.

Prvo poluvrijeme domaće igračice odigrale su onoliko koliko su im dozvolile gošće iz Umaga koje su diktirale tempo utakmice koja je bila čvrsta, borbena ali ne i previše gruba.

Tina Barišić s pet, Ana Jajčević s četiri i Nataša Miočinović s tri gola bile su najpreciznije u redovima gošći, dok su dvije Dore (Lacković i Pajić) s četiri gola bile najpreciznije kod Osječanki.

Golmanice su imale po četiri obrane s obije strane.

Poluvrijeme je zaključeno s 13:15.

Drugo poluvrijeme domaće igračice kreću s obranom 4:2 što unosi početnu pomutnju u redove gošći ali raspoložena Ana Jajčević preuzima stvar u svoje ruke i sa dva gola smiruje strasti na trenutak.
U '40 minuti bilježimo grubi start Pajić na Kristinu Plahinek. Pajić dobiva '2 minute isključenja ali Plahinek burno reagira te i ona ide na hlađenje.

Na golu Umažanki u drugom poluvremenu je Andrea Pavić koja bilježi u deset minuta četiri obrane i obranjeni sedmerac u trenutku kada su gošće iz Umaga imale dvije igračice manje.

Kada je u '47 minuti odlična Nataša Miočinović zabila za 18:23 bilo je vidljivo da će ovi vrijedni bodovi put Umaga.

Sve ostalo bilo je samo puko odrađivanje utakmice do kraja koje je donijelo novo veliko veselje kod gošći iz Umaga koje su ovom pobjedom blizu da zacementiraju povijesno treće mjesto u povijesti igranja prve lige.

Tina Barišić, Ana Jajčević i Nataša Miočinović nastavile su i u drugom dijelu svoj golgeterski niz, ali u obrani Plahinek, Pavić, Bunić i Lisjak radile su odličan posao.

Golmanice ponovo na nivou s malo obrana ali u pravom trenutku.

Franjo Sabo
 
 
 
 
 
 
 

umag  tz umag
5portal     ProBiz - internet i marketing, Umag
Travel Agency Atlas Rabac