PORTAL PRESSUM

Kolumna Dragan Purišić: Čovjek, auto, dijete…

Kolumna Dragan Purišić
2021-06-12 06:18:04

Nije prvi put da se dogodilo, a tko može reći da je i posljednji?

Strah i jeza zbog događaja, uvećava se kod svih nas kada pomislimo u kakvom je stanju sada pogođena obitelji kojima je tama stigla iznenada, neočekivano, možda na najokrutniji način…

Jedan od najgorih osjećaja jeste kada shvatiš da si povrijedio svoje nejako dijete, a kamoli kada to učiniš tako da nema povratka…

Kažu, nikada krivica nije na jednomu. Vjerojatno stoga što postoje mnogi čimbenici koji uzrokuju katastrofu i samo jedan od njih da izostane, može izostati i nesretan kraj.Tako smo i svi skupa krivi što smo dopustili da u društvu vlada bezumna utrka za poslom i novcem, a za koju su krivi oni u svijetu koji ga najviše imaju. Dopustili smo da izgubimo privatan život, da poruke, mailovi, pozivi bezobrazno stižu kada god hoće. Odričemo se obitelji.

Mnogima se ovo moglo dogoditi, ipak, uvijek ostaje pitanje Kako je čovjek mogao zaboraviti dijete?

Možda je odgovor u drugom pitanju: Kako je čovjek mogao zaboraviti Boga? Ako u djetetu nema boga, onda ga nema nigdje! Zar zbog posla, žurbe, novca, nemamo vremena za Njega?

Zatamnjena stakla. Sada je lako suditi i kazati, recimo, koliko si luksuza mnogi priušte ne misleći na druge! Izgleda prekasno kada se luksuz okrene prema čovjeku.

Uza sve, ne smijemo ostati bez nade, utučeni! Onaj koga smo zaboravili može sve; i primiti na najljepše mjesto nevinu dušicu i utješiti obitelj, unatoč bezizlaznoj situaciji pronaći put, utjehu, mir i sve nas okrijepiti!

    Dragan Purišić

umag  tz umag
5portal     ProBiz - internet i marketing, Umag
Travel Agency Atlas Rabac