PORTAL PRESSUM

Umažani se večeras u Karlovcu bore za Ligu za prvaka

Rukomet
2015-03-21 02:32:58

PIC 4Premijerligaška karavana se polako primiče kraju regularnog dijela natjecanja. Izuzme li se jedina dvojba, Umag ili Zamet u Ligi za prvaka, ostalo je praktički sve poznato. Umažani svoju sudbinu drže u vlastitim rukama. Do ispunjenja cilja s početka lige potreban im je jedan, od još četiri gostujuća boda (Karlovac ili Poreč) i pobjeda na svom parketu protiv Spačve.
Kako se potonje podrazumijeva, ostaje još riješiti neophodni gostujući bod za miran san, jer Riječani imaju bolji skor u međusobnim susretima. Prva prilika je već sutra u Karlovcu. Domaći rukometaši su izuzetno neugodan suparnik, posebno na svom parketu, no motiv Umažana je velik, a i kvaliteta je na njihovoj strani.
Najveći adut gostiju ipak je iskustvo. „Karlovčani su mlada momčad koja u pravilu dobro igra negdje do 45 minute. Ukoliko im uspijemo pratiti ritam od početka i spriječimo da mini serijom ne naprave neku nedostižnu razliku, mislim da u završnici imamo više izgleda. U svakom slučaju oni su odlična momčad, ali mi idemo odlučno na pobjedu. Ako ponovimo igru protiv Marine Kaštela uvjeren sam da ćemo je i postići,“ veliki je optimist trener Boris Lisica.
Karlovčane respektira, ali ih se ni on ne plaši, i Valentino Ravnić koji je, u odsustvu Seferovića i Matoševića, „prekomandiran“ na poziciju lijevog vanjskog: „U svakom slučaju Karlovčani su jedno od najugodnijih iznenađenja lige, mladi su i svaku utakmicu daju sve od sebe. Mi nismo u situaciji kalkulirati, moramo ići na pobjedu jer nam je ovo možda i zadnji vlak za Ligu za prvaka.  U svakom slučaju dati ćemo sve do sebe da se doma vratimo neporaženi. Mislim da imamo bolju i iskusniju momčad.“
Izostanak dva glavna šutera Lisica će ponovno nadomjestiti s Ravnićem, kojeg će na lijevom krilu, pošto je Beliga ozlijeđen,  mijenjati Petričević. Tako će umaški strateg Karlovčanima suprotstaviti obranu u uobičajenoj 5-1 formaciji, sa Ravnićem na prednjem.
Utakmicu od životne važnosti Umažanima u subotu od 19:oo sati u Karlovcu sude osječki internacionalci Matija Gubica i Boris Milošević, dok će delegat biti Zlatko Ladić iz Stračineca.

Izvor: http://istrasport.eu/web/vijest.asp?id=8274

umag  tz umag
5portal     ProBiz - internet i marketing, Umag
Travel Agency Atlas Rabac