PORTAL PRESSUM

Umag u znaku Svjetskog Juniorskog Karate Prvenstva

Ostalo
2015-07-07 05:58:26

Umag je ovog vikenda, točnije od 3. do 5. srpnja, ponovno bio ponosni domaćin Svjetskog Juniorskog Karate Prvenstva (WKF Youth training camp & Karate 1 WKF youth World cup) i pritom ugostio najbolje mlade karatiste iz cijeloga svijeta, kao i ponajbolje svjetske trenere i suce. Ujedno, među mnogobrojnim sudionicima prvenstva u organizaciji Svjetske karate federacije (WKF) uz potporu HKS-a i Grada Umaga nastupili su i članovi Hrvatske karate reprezentacije za osobe s invaliditetom.

Umašku sportsku dvoranu, koja je na tri dana postala svjetsko stjecište pristalica karatea, posjetili su gradonačelnik grada Umaga Vili Bassanese sa suradnicima, a tom je prilikom održan i sastanak s Predsjednikom svjetske karate federacije, g. Antoniom Espinosom i Predsjednikom  Hrvatskog karate saveza, g. Stjepanom Čelanom.

Nakon zanimljivih i neizvjesnih susreta, dodijeljena su i glavna odličja u svim kategorijama, a rezultate i konačan poredak možete pogledati ovdje.

Karate, kao borilački sport i vještina,  jednakomjerno razvija sve dijelove tijela. Uz simetričan fizički razvoj, karate traži veliku disciplinu, koncentraciju i poštivanje učitelja.  Ove karakteristike ga, uz ostale borilačke sportove, atletiku i gimnastiku, čine idealnim za pravilan psihofizički rast i razvoj djece, a naročito djece dobi do 12 godina života. Grad Umag još jednom čestita na vrhunskim rezultatima sviju klubova i pojedinaca, a napose onih koji su proglašeni najboljima na ovogodišnjem prvenstvu!

Izvor: umag.hr

umag  tz umag
5portal     ProBiz - internet i marketing, Umag